CHP Sözcüsü Öztrak’tan Ethem Sancak tepkisi: Türkiye’yi bu çakma oligark mı yoksa Tayyip Erdoğan mı yönetiyor?

Öztrak, “Bu kişi, bu açıklamaları kimin adına yapıyor?” diye sordu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ethem Sancak için, “Saraya ilahi aşkla bağlı eski Maocu bir çakma oligark” nitelemesi yaparak, “Bu ülkeyi bu çakma oligark mı yoksa Tayyip Erdoğan mı yönetiyor?” tepkisi gösterdi.

Sancak Rus televizyonuna konuşmuş, “NATO üyeliği Türkiye'nin geçmişten gelen ayıbıdır” demişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztrak gündemi değerlendirerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayınladığı video mesaja atıfta bulundu.

“Anlattığı tam olarak bu. Milletin yediği ekmekten, içtiği sudan yaktığı elektrikten, benzinden mazottan vergiyi alıyorlar. Hayat pahalılığı her geçen gün artıyor. Zam artık zam değil, zulme dönüştü. Milletten topladıkları parayla Putin’in oligarklarının çakması Londra’dan mahalle kapatan beşli çeteleri, yandaşları doyuruyorlar” diyen Öztrak şunları kaydetti:

Saraya ilahi aşkla bağlı eski Maocu bir çakma oligark da bu aralar Rusya’da geziniyor. Rus televizyonlarına çıkıp 'Ukrayna’ya satılan SİHA’ların böyle kullanılacağını bilmiyorduk, Rusya ile S500 yapacağız, 2 gündür Moskova’dayım, 10-20 yıllık stratejiler geliştiriyoruz. NATO geçmişten gelen kanserdir, yaptırımlara katılmayacağız.' diye açıklamalar yapıyor. Bu kişi, bu açıklamaları kimin adına yapıyor? Savunma sanayi yatırımlarının nasıl yapılacağına bu karar veriyordu. Bu ülkeyi bu çakma oligark mı yoksa Tayyip Erdoğan mı yönetiyor?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU