Çavuşoğlu: Ukrayna'daki vatandaşlarımızı Rusya üzerinden tahliye etmek için çalışmalarımız sürüyor

Çavuşoğlu, dün itibariyle Ukrayna'dan 9 bin 653 vatandaşın tahliyesinin gerçekleştiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin kararlığı ve savaşın durdurulması konusunda sarf ettiğimiz çabalar ortada. Türkiye iki ülke ile de diyalog kurabiliyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasında arabulucu olabileceğini hatırlatan, "İki tarafı da bakanlar düzeyinde bir araya getirmeyi temenni ederiz" diye konuştu.

"9 bin 653 vatandaş tahliye edildi"

Ukrayna'dan tahliye edilen Türk vatandaşlarıyla ilgili de son bilgileri paylaşan Çavuşoğlu şunları söyledi:

Dün itibariyle Ukrayna'dan 9 bin 653 vatandaşın tahliyesi gerçekleşti. Birkaç gün önce Odessa'daki vatandaşlarımıza 'Oradan ayrılın' çağrısında bulunduk, her gün oradan da tahliyeler gerçekleşiyor. Önümüzdeki süreçte çabalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İki tarafla da iletişimimiz devam ediyor. Kuşatılmış bölgelerdeki vatandaşlarımızı Rusya üzerinden tahliye etmek için çalışmalarımız sürüyor. Umarım en kısa planımız işler, gayretlerimizi devam ettireceğiz. Dönmek isteyen her vatandaşımızı tahliye etmek için yoğun çalışmalarımız sürüyor. Rus tarafıyla da askerler düzeyinde temasımız devam ediyor. Ukrayna'daki bazı Türk vatandaşlarının Rusya’ya geçirilerek Türkiye’ye tahliyesi için görüşmelerin sürüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU