Bahçeli’den Tarkan çıkışı: Şarkı sözünden kutuplaşma çıkarmanın kimseye faydası yok

"Niyet okuyucuları mevziye girerek fitne yayıyorlar. Ayıptır, ayıp. Bu gafilce inadın kime ne faydası var?"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şarkıcı Tarkan'ın "Geççek" isimli şarkısıyla ilgili olarak "Bir şarkı sözünden yeni bir kutuplaşma sayfası açmanın hiç kimseye sağlayacağı bir şey yoktur" yorumunu yaptı. MHP lideri, Tarkan'ın şarkı sözlerinin iktidara yönelik yazıldığına dair iddiaların niyet okuma olduğu görüşünü dile getirirken "Buradan zillet ittifakına ekmek çıkmaz" şeklinde konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanacak muhtemel bir savaşı doğru bulmadıklarını belirtti. Bahçeli, iki ülke arasında yaşananlar hakkında özetle şunları söyledi:

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Donetsk ve Lugansk bağımsızlığına onay vermesi yangına körükle gitmekten başka bir şey değildir. Diplomasi ve diyaloğun tek çıkar yolu olduğuna inanıyoruz. 'Savaş çıktı, çıkıyor' çığırtkanlığı yapan ülkelerin iyi niyetli olmadığının farkındayız. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı duyulmalıdır. Rusya ve Ukrayna arasındaki muhtemel savaşı doğru bulmuyoruz. Bölgesel ve küresel çapta büyük sarsıntılara yol açar.


İmamoğlu'na Münih tepkisi

Bahçeli, konuşmasında Münih Güvenlik Konseferansı'na davetli olarak katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi:

İBB Başkanı'nın Münih Güvenlik Konferansı'na gitmesi dikkat çekmiştir. Belediyenin işleri bitti de sıra Münih konferansı mı geldi? Neyin lobi çalışmasını yapıyor? Bizim bilmediğimiz bir görevi varsa söylesin de öğrenelim. Bu belediye başkanı Rusya-Ukrayna arasındaki barışçıl diyalog için hazır olduklarını açıklamış. Türk demokrasisinin yetersizliğinden bahsetmiş. İBB Başkanı hiç utanmadan, Türkiye'yi kötülemiş ve kötü göstermiştir.

"Cem Özdemir'le buluşmak PKK ile buluşmak demektir"

Devşirilmiş sözde siyasetçi Cem Özdemir isimli şarlatanla fotoğraf çektirip kucaklaşması, soysuzluğun ete kemiğe bürünmüş halidir. Bu, PKK'yla buluşmak demektir, HDP'ye zeytin dalı uzatmak demektir.

İstanbul demokrasiye aç olsaydı sen ekmeğe muhtaç olurdun. İstanbul demokrasiye aç olsaydı Münih'in yolunu zor bulurdun. Türkiye'de demokrasi sakat olsaydı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayı ancak rüyanda görürdün.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tarkan çıkışı: İddialar doğruysa bile itkidar bir şarkıyla yıkılmaz

Bahçeli, şarkıcı Tarkan'ın "Geççek" şarkısıyla ilgili olarak da şu yorumu yaptı:

Akbabalar leşe nasıl üşüşürse bu şarkıya da aynen musallat olanlar çıkmıştır ve hepsi meydandır. Tarkan geçecek diyor, bunu da Anadolu’ya yaygın bir ağız şivesiyle söylüyor. Elbette geçecek, zor günler geçecek, zillet geçecek, terör geçecek, sıkıntılar geçecek, salgın geçecek, felaketler geçecek, sorunlar bitecek, Allah’ın izniyle buna da az kaldığı görülecek. Tarkan şarkı sözleriyle Kovid-19 dönemini kastettiğini söylüyor, hayır diyorlar, iktidarı kastettin diyorlar, dayatmada bulunuyorlar. Niyet okuyucuları mevziye girerek fitne yayıyorlar. Ayıptır, ayıp. Bu gafilce inadın kime ne faydası var? İktidar şarkıyla kurulmadı, hükümet şarkıyla oluşmadı. Velev ki iddialar doğru olsa bile bir şarkıyla yıkılmaz, yıkılamaz, bu tekerlek bu tümsekte kalamaz. Buradan zillet ittifakına ekmek çıkmaz. Tarkan’dan zilletin tarzanı çıkartılamaz. Bir şarkı sözünden yeni bir kutuplaşma sayfası açmanın hiç kimseye sağlayacağı bir şey yoktur. Her şey geçer. Kaldı ki hayat geçiyor, ömür geçiyor. Hepsinden önemlisi Allah bize Sırat Köprüsü’nden geçmeyi nasip eylesin.

"Tarkan'dan muhalif bir figür üretme peşine düşenler..."

Özellikle bu haftaki konuşmamın geçtiğimiz günlerde provasını yapanlar, Tarkan’ın şarkı sözlerini beka meselesine bağlayacağımı söyleyenler, şimdi dağılabilirler, aynanın karşısına geçip kendi hallerine katıla katıla gülebilirler. Konuşmalarıma bu kadar merak saranlar fazla çırpınmasınlar, kendilerini çok zorlamasınlar, kişiliği olmayanların başkasını taklitle zaman geçireceklerini de akıldan çıkarmasınlar. Bilsinler ki, karga bülbülü taklit edeyim derken kendi yürüyüşünü şaşırırmış. Tarkan’dan muhalif bir figür üretme peşine düşenler, tavsiyem, önce onun “kıl oldum abi” şarkısını dinlesinler, ya da “başkası olma kendin ol” şarkısına tereddütsüz kulak versinler. Türkiye’nin geleceğini davranışları taklit, düşünceleri satılık, değerleri savruk, siyasetleri kavruk olan asalaklar tayin edemeyecek, Cumhur İttifakı’nın muazzam iradesine pranga vurmaya hiç kimsenin nefesi yetişmeyecektir.

"6 rakamına dikkat buyurunuz"

MHP lideri, Tarkan'ın şarkısıyla ilgili konuşurken 6 muhalefet partisi liderinin buluşmasına atıfta bulunarak şu ifadeleri kullandı:

6 rakamına lütfen dikkat buyurunuz, bu rakamı ters çevirdiğimizde tabiatıyla 9 rakamı ortaya çıkar. Mesele bakmak değil, görmek, görüleni tüm berraklığıyla göstermektir. Biz 6’ya bakınca gördüğümüz 6 oktur, yuvarlak masa çevresinde kurulan tuzaktır, tertiptir, tezgahtır, karamsarlıktır, kumpastır, Türkiye’nin sırtına bindirilmek istenen ağır külfettir. 6’yı çevirip 9 rakamına bakınca da gördüğümüz huzurdur, havaya kaldırılan 9 tuğdur, parlayan 9 Işıktır, sosyal ve ekonomik sorunların süratle geçeceğinin müjdesidir, Cumhur İttifakı’nın 2023’te açık ara öne geçeceğinin simgesidir. Nitekim çoğu gitmiş azı kalmıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU