LC Waikiki 2. el ürün satışını test etti

2021 itibari ile pazaryerlerinden çekilen ve yalnızca kendi online sitesi üzerinden satış yapan LC Waikiki, ilerleyen saatlerde ise uygulamanın bir test çalışması olduğunu belirterek ürünleri siteden kaldırdı

Hazır giyim markası LC Waikiki, online satış platformunda ikinci el ürün satışını test etti / Ekran Görüntüsü: lcwaikiki.com/tr

Geçen yıl Güney Amerika kıtasıyla beraber, toplamda 4 kıtada ve 53 ülkede bin 200'den fazla mağazaya ulaşan ve haftalık 12.8 milyon ziyaretçi ağırlayan Türk hazır giyim devi LC Waikiki, pazaryeri platformuna çevirdiği online satış platformunda ikinci el ürün satış başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Firmadan Dünya gazetesine yapılan açgöre, salgın döneminde daha da önemli hale gelen sürdürülebilirlik kapsamında başlatıldığı belirtilen uygulama kapsamında 140'a yakın ürün 18 TL ile 226 TL arasında değişen fiyatlar ile satışa sunuldu.

Henüz net bir karar verilmedi

2021 itibari ile pazaryerlerinden çekilen ve yalnızca kendi online sitesi üzerinden satış yapan LC Waikiki, ilerleyen saatlerde ise uygulamanın bir test çalışması olduğunu belirterek ürünleri siteden kaldırdı.

Şirket kaynakları, test çalışması olarak birkaç saatliğine başlatılan uygulamanın devam edip etmeyeceği konusunda henüz net bir karar alınmadığını belirtti.

Vatandaşlardan tepki

Firmanın "sürdürülebilirlik" açıklamasına rağmen sosyal medya kullanıcıları uygun fiyatlı bir marka olarak bilinen LC Waikiki’nin ikinci el ürün satışı hamlesini alım gücü üzerinden yorumladı.

Bir kullanıcı, "LC Waikiki'nin kendi uygulamasında 2. el ürün satmaya başlaması (hele ki en ucuz ürün satan mağazalardan biri olması ile bilinmesi) ekonominin anlık durumunun tam da karşılığı" derken bir başka kullanıcı ise "Durum LC Waikiki’nin kendi sitesinde ikinci el kıyafet satacağı kadar kötü mü?" yorumunu yaptı.

 

 

Dünya, Marketing Türkiye Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU