Isparta'da elektrik faturaları 1 ay süreyle ertelendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'da elektrik faturalarının tahsilatının 1 ay süreyle erteleneceğini açıkladı

Fotoğraf: Twitter

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Isparta'da yaptığı açıklamada şu anda sadece 7 köyde elektrik sıkıntısının yaşandığını bildirdi.

Dönmez şunları kaydetti:

Her gün il, ilçe ve köylerden başlamak suretiyle bu arızalar enerjilendirildi. Isparta il merkezi ve ilçe merkezlerindeki tüm şebekelerimizi enerjilendirdiğimizi söylemiştik. Şu anda sadece 7 köyümüzde bir sıkıntı söz konusu orada da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

13 ilden buraya bakım onarım ekibi intikal ettirdik. Şu anda 653 çalışan teknik personelimiz var. Saha bu mücadeleyi sürdüren personel sayımız binin üzerinde. Isparta’da yılda ortalama meydana gelen hasar arıza meydana gelen sayısı bin 100.

Ekiplerimiz canını dişine takarak bu mücadeleyi sürdürdüler. Buradan bir hususu tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum 3 Şubat tarihinden itibaren vatandaşlarımızın elektrik faturaları okunmadı. Faturaların tahsilatı da 1 ay süre ile erteliyoruz.

4 gün elektriksiz kaldı

Isparta'da 11 saatlik yoğun kar yağışı yüzünden şehrin kimi bölgelerinde 4 gün elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisi yüzünden ısıtıcıların çalışmadığı şehirde aileler zor durumda kaldı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU