CHP’li Emir’den Fatih Sayan açıklaması: 18 yaşında üniversiteye başlar başlamaz İBB’ye de başlamış

"Aslanlar gibi bankamatik memuru olmuş. Aile boyu talan…"

Fotoğraf: AA

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) aldığı burs ile tartışma yaratan AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Fatih Sayan’ın da 18 yaşında belediye işe başladığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Emir Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Fatma Betül Sayan Kaya’nın İBB’den aldığı 1.5 milyon TL’ye yakın astronomik burstan sonra bir skandal da kardeşi Bakan Yardımcısı Fatih Sayan’dan. Paşam, daha 18 yaşında üniversiteye başlar başlamaz İBB’ye de başlamış! Aslanlar gibi bankamatik memuru olmuş. Aile boyu talan…" ifadesini kullandı.

Şu anda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda bakan yardımcısı olarak görev yapan Ömer Fatih Sayan’ın özgeçmişinde “1995 yılında iş hayatına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde atılan Sayan, üniversite eğitiminin ardından ise Türkiye, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sektörle ilgili özel şirketlerde çip üretimi, cep telefonu dizaynı ve AR-GE alanlarında çalıştı” ifadeleri yer alıyor.

Bakanlığın sitesinde yer alan özgeçmişte Sayan’ın 18 yaşındayken İBB’de nasıl bir görev yaptığına dair bilgi bulunmuyor.

AK Parti dönemindeki İBB'de, Fatma Betül Sayan Kaya'nın da arasında olduğu 34 kişinin belediye şirketlerine yarattığı burs maliyetinin 2 Şubat tarihli kurla 62 milyon 596 bin 618 lira olduğu ifade edilmişti.  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kaya’nın belediye bursu ile ABD'ye gönderilmesiyle ilgili , "Milletimizin parasını çarçur eden, kul hakkı yiyen hangi unsur varsa açığa çıkarılacak, hesabı sorulacak. Var mıdır başka? Vardır" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU