Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni... Bozdağ: Rehberimiz hukuk olacak

Bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Gül, "Adaletin herkes için objektif bir biçimde korunması için elimizden geleni yaptık" dedi. Bozdağ ise, "Rehberimiz hukuk olacaktır. Anayasaya sadakat içinde vazifemizi yerine getireceğiz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanlığı'ndan ayrılan Abdulhamit Gül'ün yerine Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Bekir Bozdağ atandı. 

Atama kararı sonrasında öğle saatlerinde görev değişim töreni gerçekleşti.

Törende açıklamalarda bulunan Gül, "Bundan yaklaşık 4 buçuk yıl önce görevi devraldığım Bekir Bozdağ beye görevi devrediyorum. Hem görevi tecdih eden hem de görevden affımıza ilişkin takdirleriyle bizlere verdiği desteklerden dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"Elbette her makam geçici, bu aziz milletin ferdi olmak en büyük şeref" diyen Gül şöyle devam etti:

Bizler de bu reformların devamı için çalıştık. Eski Türkiye'ye dönülmesi anlayışlarına izin vermedik. Çalışmalarda önemli reform belgeleri ortaya koyduk. Adaletin, devletin temeli olduğu, adaletin herkes için objektif bir biçimde korunması için elimizden geleni yaptık. En büyük hakem milletimizin ve Allah'ın bu konudaki hükmüdür. Bu konuda da tüm yargı mensuplarına sonuna kadar güveniyoruz. Çok değerli bakanımız tecrübeleriyle daha iyi bir yere taşıyacaklardır, inancımız tamdır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı tekrar arz ediyorum. Çalışma arkadaşlarıma, tüm yargı çalışanlarına, personellerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm milletvekillerine, siyasi partilere, emeği geçen sivil toplum iş dünyasına ve aziz milletimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Değerli bakanımıza da başarılar diliyorum, Rabbim utandırmasın.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Rehberimiz hukuk olacak"

Törende konuşan Bozdağ ise, "Bugün bir nöbet değişimi yapıyoruz. Ben daha önce çok sevdiğim Abdülhamit Gül bakanımıza devretmiştim. Milletimize ve ülkemize hizmet etme fırsatı için Rabbime şükrediyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan beyefendiye şükranlarımı sunuyorum. Bakan Gül önemli reformların altına imza attı. Bu reformları burada anlatsak zaman yetmez" ifadelerini kullandı.

Bozdağ şöyle devam etti:

Ben de sayın bakanımıza gönülden şükranlarımızı sunuyorum, sağ olsun. Bu bir bayrak değişimi, bayrağı bugün ben devralıyorum. Hem Cumhurbaşkanımızla hem kabinemizle hem parlamentomuzla, herkese bir olarak daha iyisini, daha doğrusu yaparak yolumuza devam edeceğimizin bilinmesini isterim. Her türlü iyi adımı daha ileriye birlikte taşıyacağız. Rehberimiz hukuk olacaktır. Anayasa'ya sadakat içinde vazifemizi yerine getireceğiz. Milletimizin adaletten beklentilerini biliyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalarla birlikte olacağız. Her adımımız doğru olsun diye dua ediyorum, herkesten yardım ve destek beklediğimizi ifade etmek isterim. Birlikte daha ileriye doğru koşacağız. Bundan sonra da dayanışma ve istişare içinde olacağımızı bilmenizi istiyorum. Rabbim ikimizin de yar ve yardımcısı olsun diye dua ediyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU