CHP'li Engin Özkoç hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, avukatı aracılığıyla yaptığı suç duyurusu dışında Özkoç'a 250 bin liralık tazminat davası açtı

Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatı aracılığıyla CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu, ayrıca 250 bin liralık tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, Özkoç'un partisinin Kocaeli İl Danışma Toplantısında Cumhurbaşkanının kişilik haklarını ihlal eden isnatlarda bulunduğu iddia edildi.

Dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanımız, 40 yılı aşkın var olan bir yapının terör örgütü olarak ilan edilmesi ile devletten ve toplumdan tasfiyesi edilmesi mücadelesine liderlik etmiş ve çok önemli başarılar elde etmiştir. Bu nedenle FETÖ, Cumhurbaşkanımıza büyük bir husumet beslemektedir. Bu husumetin bir yansıması olarak 15 Temmuz darbe girişiminde, Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast düzenlemiştir. Bu husus, kesinleşen Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dava dosyası ile sabittir. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, mağduru olduğu bir örgütün faili olarak gösterilmeye çalışmaktadır, ki bu nitelikteki iddiaların akıl ve mantıkla kabil-i telif olmadığı açıktır.

Özkoç'un ifadeleri

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, dün yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak, "20 yıldan beri cumhuriyetin birikimlerini tek tek yok eden, bu ülkenin biricik önderlerine 'İki ayyaş' diyen adam sadece gitmeyecek. Biz kovalayacağız o kaçacak. Sanıyor ki Türkiye’de herkes ondan korkuyor. Kimse ondan korkmuyor. Öyle Cumhurbaşkanlığı koltuğunu, AKP Genel Başkanlığı koltuğunun altına alıp hesap vermeden gideceğini sanıyorsa yanılıyor. Önce benim ölümü çiğneyecek. Fetullah'ın savcısının ardında duracaksın ben FETÖ'cü olacağım sen olmayacaksın. Sen FETÖ'cünün Allah'ısın" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU