Milli Gazete yazarı: Seçmenle kafa bulur gibi

“AKP sözcülerinden birbiri ardına gelen açıklamalara bakınca ‘herhalde seçmenle kafa buluyorlar’ demekten kendimizi alamıyoruz”

AK Parti'nin en yetkili organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri Mücahit Birinci ve Şamil Tayyar. Birinci, “Zam geldiği gibi gider, anlık tepkiye lüzum yok” ifadesiyle gündem olurken Şamil Tayyar da “Enerji zammı tüm dünyanın sorunu; giderler azaltılamıyorsa gelirler artırılmalı” şeklindeki söylemiyle eleştirildi. (Fotoğraflar: Twitter)

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, AK Parti cephesinden ekonomiye dair açıklamaları duydukça “Seçmenle kafa buluyorlar” dediğini yazdı.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında bazı AK Parti’li isimlerin son günlerde yaptığı açıklamaları eleştirdi:

AKP sözcülerinden birbiri ardına gelen açıklamalara bakınca “herhalde seçmenle kafa buluyorlar” demekten kendimizi alamıyoruz. Ardı arkası kesilmeyen zamları savunurken “öyle laflar” ediyorlar ki, hayretten ağzımız açık kalıyor. İçlerinden biri kalkıyor “Kriz sadece bizim değil, tüm dünyanın sorunu” diyor ve “kısa vadede çözümünün zor olduğunu” dile getiriyor. Kısa vadede çözümünün zor olduğunu kaydettikten sonra aklı sıra zor durumda olanlara “ama etkisi zayıflatılabilir” diye öğüt vermeye kalkışıyor. Krizin etkisini nasıl zayıflatabileceklerini merak edenlere de şu tavsiyelerde bulunuyor: Giderlerinizi azaltamıyorsanız gelirlerinizi artırmalısınız!

“Top kafada sivri zekâ” denilen şey bu olsa gerek! Yahu adam elde ettiği gelir ile giderlerini karşılayamazken gelirini nasıl artıracak? Var mı bunun sihirli bir formülü? Allah-u âlem lafı “ek iş yapın” demeye getirmek istiyor. O zaten yapılıyor, pek çok emekli, bulabildiği ikinci bir iş ile bütçesini denk getirmeye çabalıyor. Ama bu da yetmiyor ki! Bu yükseklerden uçan lafların sahibi bir de “gelir fiyat artışlarından fazlaysa hayat kolaylaşır” türünden ahkâm kesiyor. “Ne yapmaya çalışıyor bu AKP sözcüsü, seçmeniyle kafa mı buluyor” diye düşünürken ikinci açıklama önümüze çıkıyor.

AKP’li bir başka sözcü daha zamlarla ilgili görüşlerini sosyal medya aracılığı ile paylaşıyor. Seçmenin adeta nasırına basarcasına diyor ki: Zamlar geldiği gibi gider, anlık tepkiye gerek yok! AKP sözcülerinin idrak edemedikleri gerçek şu: Zamlar geldiği gibi gitmiyor, delip de gidiyor!

"Seçmenle kafa bulur gibi açıklama yapanların sandıkta gereken yanıtı alacağını" ifade eden Ceyhan, yazısını şöyle noktaladı:

Vatandaşı hayatından bezdiriyor. Ama onlar ala dağdan serin “Avrupa’da bizden daha pahalı” diye akaryakıta yapılan zammı sahipleniyorlar. Onlara tavsiyemiz şu: Önce Avrupa’daki asgari ücreti verin sonra böyle bir fiyat kıyaslaması yapın! Ondan sonra “Avrupa’da bizden pahalı” diye övünün! Sahi bu yapılan, seçmenle kafa bulmak değilse nedir? Seçmenle kafa bulur gibi açıklama yapanlar, sandık ortaya çıktığı zaman bunun faturasını iktidar koltuklarını yeni sahiplerine terk etmek suretiyle ödeyeceklerdir.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU