Erdoğan: Programın açıklamasından beri Türk lirası mevduatlar 23,8 milyar liranın üzerinde arttı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, artışın devam ettiğini kaydetti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Programın açıklamasından beri Türk lirası mevduatlar bugün saat 15.00 itibariyle 23,8 milyar liranın üzerinde arttı ve ivmenelerek artmaya devam ediyor” dedi.

A Haber - Atv - A Para - ANews ortak yayınına katılan Erdoğan, “Türkiye'de şu anda ana muhalefet ve yavruları, Türk lirasını bir kenara koyup daha çok dolara, avroya endekslenmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Kur korumalı TL mevduatı hakkında da konuşan Erdoğan, “Vatandaş şu anda iki garantiye sahip. Bir, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, iki, Hazine. Yani vatandaşın kaybı olmayacak. İstikrarın sağlanması adına yeni geliştirilen bu aracın Anayasa'ya aykırılık teşkil etmesi söz konusu değil” diye konuştu.

Erdoğan şunları kaydetti:

Çok kısa bir sürede kurdaki stabilizasyon inşallah gerçekleşmiş olacak. Haksız fiyat artışlarına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz, fırsatçılara göz açtırmayacağız. Devlet olarak bu noktada kesin kararlıyız.

Stokçuluk yapanlara ceza öngören tasarı hakkında da konuşan Erdoğan, “Bunun da geçmesiyle stokçuluğa da ağır cezalar vermek suretiyle bu alanda da tedbirlerimizi artırmış olacağız. Üretici, tedarikçi ve perakendecilerimize sesleniyorum: Fahiş fiyat ve stokçuluk gibi yollara lütfen tenezzül etmeyin. Bunların sonuçları ağır olacaktır.

Yılmaz’ın açıklamarı

Eski Merkez Bankası Başkanı, İYİ Partili Durmuş Yılmaz'ın açıklamaları hakkında da konuşan Erdoğan, “Şu anda tabii milletvekilliği sebebiyle yırtar ama en azından tazminat noktasında bunun bedelini öder" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kur konusunda manipülatif söylemlerden bulunanların hakkında kanuni yollara başvurulacağını kaydederek, “BDDK bunlarla ilgili adımlarını atmıştır” dedi.

 

Ayrıntılar geliyor...

DAHA FAZLA HABER OKU