HDP'den Saadet Partisi'ne ziyaret: Ortak önergeyle seçim talebi

HDP Eş Genel Başkanı Buldan, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Saadet Partisi'ne bir teklif getirdiklerini belirterek, "Meclis'te muhalefet partilerinin ortak bir önergeyle seçim talebinde bulunmasının faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @HDPgenelmerkezi

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Saadet Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Üç lider ziyaretin ardından ortak açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan Pervin Buldan Türkiye'nin büyük bir ekonomik kriz yaşadığını belirterek, "Bugün Türkiye'nin erken seçime ihtiyacı var" diye konuştu.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'na bir teklif sunduklarını kaydeden Buldan, "TBMM'de muhalefet partilerinin ortak bir önergeyle seçim talebinde bulunmasının faydalı olacağına inanıyoruz. Bunu eğer diğer siyasi partiler ile ortaklaştırırsak yılbaşından sonra Meclis açıldığı zaman bir seçim önergesi ile Meclis’in gündemine getirmeyi hedefliyoruz" " dedi.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti ile görüşme talebinde bulunmadıklarını vurgulayan Buldan, diğer siyasi partilerle görüşmelerinin devam edeceğini belirtti.

Açıklamada söz alan Sancar da çözüm arayışında olduklarını söyledi. Sancar, "Öncelikle bu krizin bir siyasi bir kriz olduğunu o nedenle siyasi çözümün en önemli admının halkın hakemleğine başvurmak olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Karamollaoğlu da fikirlerini paylaştıklarını dile getirerek, demokrasinin temelinin farklı fikirlerin bir araya gelerek görüşmesi olduğunu kaydetti.

Karamollaoğlu şunları söyledi:

Seçime yaklaşıyoruz, elbette çok uzun bir süre sonra değil. 1,5 seneden daha az bir zaman kaldı. Kararı Sayın Cumhurbaşkanı verecek veya Meclis de böyle bir karar alabilir. Ama bugün içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulmanın yolunu bu istişarelerle araştırıp geliştirmek de siyasilerin üzerine bir vecibe olarak düşmektedir. Bundan dolayı ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu tür ziyaretlerin diğer partilere yapılmasının da bir gereklilik olduğunu vurguluyorum.

 

Karamollaoğlu, "Soru almayacağız" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU