Varank: Nasıl araç çeşitliliğine sahip olduğumuzu, kendilerine "ekonomist" diyen ukalalar herhalde anlamıştır

"Ülkemizi serbest piyasa rejiminden, temel iktisattan kopuk gibi göstermeye çalışanların Türk ekonomisine nasıl açıktan düşmanlık ettiğini hep beraber izledik"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Etki Analizi Çalışmaları Değerlendirme Çalıştayı"na katılarak konuşma yaptı / Fotoğraf: AA

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı ekonomiye destek paketinin reel sektör tarafından çok olumlu karşılandığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "Etki Analizi Çalışmaları Değerlendirme Çalıştayı"na katıldı.

Türkiye ekonomisinin üretim kabiliyetini Kovid-19 salgını döneminde tüm dünyaya ispat ettiğini vurgulayan Varank, Uzak Doğu'daki tedarikçilerine ulaşamayan pazarların, Türkiye'deki üreticilerin taahhütlerini yerine getirmesi sayesinde arz problemlerini aşmaya çalıştığını bildirdi.

Varank, tedarik zincirlerinin böylesine bozulduğu bir dönemde küresel ekonominin ağırlık merkezinin değiştiğine dikkati çekerek, artık tek kutuplu değil, çok kutuplu bir küresel ekonomiye doğru ilerlendiğini dile getirdi.

Türkiye'yi, salgın sonrası dünyaya en güçlü şekilde hazırladıklarını ifade eden Varank, şöyle konuştu:

Sayın Cumhurbaşkanı'mız liderliğinde tek bir hedefe odaklandık. Türkiye'yi küresel ekonominin yeni kazananı yapmakta kararlıyız. Bu kabiliyet, bu güç, en önemlisi de bu irade Türkiye'de var. Dün Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ilan ettiği ekonomiye destek paketinin reel sektör tarafından çok olumlu şekilde karşılandığını görüyorum. Ülkemizi serbest piyasa rejiminden, temel iktisattan kopuk gibi göstermeye çalışanların Türk ekonomisine nasıl açıktan düşmanlık ettiğini hep beraber izledik. Serbest piyasa koşullarında nasıl araç çeşitliliğine sahip olduğumuzu herkese tepeden bakan, kendilerine 'ekonomist' diyen ukalalar herhalde anlamıştır diye düşünüyorum

"İstikrarı, öngörülebilirliği sağlamak temel önceliğimizdir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı yeni ekonomi uygulamalarına işaret eden Varank, "Türkiye'de yatırım yapmak isteyen müteşebbislerimiz finansmana düşük maliyetle ulaşabilecek. İhracat yapmak isteyen önünü görebilecek. Üretimini çeşitlendirmek, istihdamını artırmak isteyen herkes yanında devletini en güçlü şekilde görecek. Türkiye ekonomisi yoluna emin adımlarla devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU