JP Morgan’dan Türk Lirası kararı

Kurum, algo işlemleri için aracılık hizmetini sonlandırdı

Fotoğraf: Reuters

İsviçre merkezli UBS'in Türk Lirası ile ilgili rapor yayımlamayı sonlandırmasının ardından bir karar da JP Morgan’dan geldi. Kurum, müşterilerine Türk Lirası algo işlemleri için aracılık hizmeti vermeyi sonlandırdı.

Bloomberg HT’nin aktardığına göre uluslararası yatırım bankası JP Morgan, Türkiye’de iktidarın denediğini “yeni ekonomik model” dolayısıyla oluşan oynaklığı gerekçe göstererek Türk Lirası cinsi algo işlemleri için hizmetini sonlandırma kararı aldı.

Bankadan müşterilerine gönderilen notta, TL bazlı yeni algoritmik işlemlerin kabul edilmeyeceği belirtilirken, var olan TL algo işlemlerinin de kısa süre içinde sonlandırılması yönünde çağrıda bulunuldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cari pozisyonlar için kâr alımlarının normal işlem süreçleri dahilinde sürdürüleceği de belirtildi.

Türkiye’nin “yeni ekonomik modeli”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye'nin yeni ekonomi modeli, düşük maliyete dayalı üretim ve ihracat odaklı büyümeyi esas alıyor.

Bu model dolayısıyla Merkez Bankası, art arda faiz indirimlerine gitti. Türk Lirası’nın rekor değer kaybıyla devam eden bu model,  iş dünyası ve ekonomistler tarafından eleştiri alıyor.

 

Bloomberg HT, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU