Saygı Öztürk: Buyurun size torpil listesi

“Torpilin daniskası yapılıyor. Peki nerede o hak-hukuk-adalet?”

Fotoğraf: Evrensel

Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi’nde AK Partili bazı isimlerin işe alınanlara yönelik torpil yaptığını yazdı.

Öztürk, bugünkü köşe yazısında Bağlar Belediyesi’nde meclis üyelerinin üyeliklerinin düşürüldüğü, seçimi kazanan Zeyyat Ceylan’ın KHK’lı olması gerekçe gösterilerek başkanlık koltuğuna oturtulmadığını hatırlattı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belediyeyi şu an AK Partili isimlerin yönettiğini anımsatan Öztürk, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

Torpil listelerinde işe alınanların vatandaşlık numarası, adı-soyadı, telefon numarası, bitirdiği okul ve son hanede ise referansının kim olduğu yazılıydı. Belediye tarafından “mülakatla” gerçekleştirilen personel alımlarında Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal'ın yanı sıra AKP il-ilçe başkanları, kadın-gençlik kollarının da torpil listesinde isimleri yer alıyor.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, eşi ve kardeşi 70 kişiyi işe sokmuş. Milletvekili Ebubekir Bal'ın referansıyla 7, Kadın Kolları'nın referansıyla 7, Mehdi Eker'in referansıyla 4, eski AKP İl Başkanı ve halen Belediye Başkan Yardımcısı olan Muhammed Akar'ın referansıyla 3, Kaymakamın referansıyla 2, valinin referansıyla 2 kişinin işe alındığı anlaşılıyor. Listede bazı ilçe belediye başkanlarının, kamu görevlilerin de referans oldukları kişilerin işe alındıkları torpil listesinden anlaşılıyor.

Listeyi araştırırken, HDP Bağlar Belediyesi grubunun da, torpil listesine ulaştığını ve bunun arkasında durduklarını öğrendim. Belediye Başkanı Beyoğlu'na sormak istedim ancak ses gelmedi. Başında da belirttim, torpilin daniskası yapılıyor. Peki nerede o hak-hukuk-adalet?

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU