Çiğdem Toker: Ekonomik OHAL

“Toprakların, doğal kaynakların talan edildiği, kamu yararının ortadan kaldırıldığı 19 yıllık AKP iktidarının öyküsü bitti”

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesinin ekonomi yazarı Çiğdem Toker, AK Parti hükümetlerinin 2005 yılından bu yana hazırladığı yasaların yazılmasına öncülük eden Prof. İzzet Özgenç’in “ekonomik olağanüstü hal” açıklamalarını değerlendirdi.

Toker, bugünkü köşe yazısında “Kriz yetmezmiş gibi şimdi de AKP iktidarının özellikle ceza hukuk alanındaki ‘reformlar’ında katkısı bulunan Profesör Dr. İzzet Özgenç imzasıyla “ekonomik OHAL” fikri dolaşıma sokuldu. Bu ifadenin Erdoğan'a rağmen, ondan ya da yetki verdiklerinden onay almadan dillendirilme ihtimali nedir, takdir okurların” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sıradan bir vatandaşın dile getirme durumunda ev baskınıyla gözaltına alınabileceği ifadeleri Özgenç’in sosyal medya hesabında ayrıntılı bir şekilde paylaştığını ifade eden Toker, şunları yazdı:

Bu ifadelerin manipülasyon olarak değerlendirilebileceği ve bunun da ceza gerektiren bir suç olduğu kendisine hatırlatılınca da geri adım atarak, bu mesajının herhangi bir kişi ya da kurumla bağlantılı olmadığını, kendi endişesini paylaştığını bildirdi. Bu geri adım, içinde bulunduğumuz atmosferde fazla inandırıcı görünmüyor. Tersi daha akla yakın. Kamu kaynaklarını bir grup müteahhitlik şirketine, onların taşeronlarına usulsüzce aktaran, hesap vermeyen, denetim mekanizmalarını kasten sakatlayan bir iktidardan söz ediyoruz. Toprakların, doğal kaynakların talan edildiği, kamu yararının ortadan kaldırıldığı 19 yıllık AKP iktidarının öyküsü bitti.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU