Yıldırım'dan AK Parti'lilere sosyal medya çağrısı: Paylaşımların milyonlarla ifade edilir hale gelmesi lazım

AK Parti'lilere hitap eden Yıldırım, sosyal medya iletişiminin çok daha yoğun şekilde kullanılması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, parti genel merkezinde, 81 ilin katılımıyla düzenlenen AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanları Eğitim Toplantısı'nda konuştu.

Siyasette iletişim yollarının değiştiğini vurgulayan Yıldırım, sosyal medyanın önemini işaret ederek, hem sosyal medyayı etkin şekilde kullanacaklarını hem de etik değerleri aşındırmayacaklarına söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldırım şöyle devam etti:

Çünkü, bir insan veya on insan kazanalım derken bin insanı kaybetmek, onların hakkını gasbetmek veya onları mağdur etmek gibi bir konumda olamayız, bizim siyaset anlayışımıza bu sığmaz. Yapanlar bizim bu hassasiyetimizi gözetmiyorlar, basıyorlar yalanı, çünkü hepimiz biliyoruz ki sosyal medyada ilk atışı yapan kazanıyor. Siz arkasından istediğiniz kadar cevap verin, paylaşım yapın hiçbir faydası yok. Çünkü iş saniyelerle oluyor, düzeltme hak getire, düzeltmenin oluşturacağı etki ile ilk paylaşımın arasındaki etki, uçurum, çok büyük fark var, ilk akılda kalan neyse onunla gidiyor.

Yıldırım, sosyal medya iletişiminin çok daha yoğun şekilde kullanılması gerektiğini söyledi.

"Gençlere iletişim" vurgusu

AK Parti'nin 13-14 milyona yakın üyesi bulunduğunu bildiren Yıldırım, "Eğer dikkate alınır, anında buna katılım sağlanırsa bizden daha büyük etkileyici sosyal ağ olamaz. Düşünün, 'on bin beğeni aldım' diyen havalara zıplıyor. Bu kadar milyonlarca üyesi olan bir partinin herhangi bir konu hakkında paylaşımlarının on binlerle, yüz binlerle değil, milyonlarla ifade edilir hale gelmesi lazım. Bu mümkün mü, mümkün, yeter ki bu ağı ve bu ortak bilinci geliştirelim" dedi.

Binali Yıldırım, interneti ve sosyal medya ağlarını sonuna kadar kullanmaları gerektiğini belirterek, "Geleneksel medya ile yüzde 60 nüfusa erişebilir misiniz, 6 milyon 200 bin genç kardeşimiz oy kullanacak ve bunlarla yüz yüze iletişimin ne kadarını başarabilirsiniz. Mitinglerde ne kadar onlara hitap edebilirsiniz? Bunlar elbette sosyal medya üzerinden paylaşımlarla gerçekleşecek konular" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU