60 bin liralık bahşişi paylaşmak istemeyen Amerikalı garson kovuldu

Garsonun çalıştığı partinin sahibi onun için bağış kampanyası başlattı

Garson yüklü bahşişi paylaşmak istemediği için işini kaybetmesi nedeniyle şu an faturalarını ödeyemediğini belirtti (Unsplash)

ABD'nin Arkansas eyaletinin Bentonville kentindeki Oven and Tap restoranında cuma gerçekleşen ve 40'tan fazla kişinin katıldığı partide çalışan iki garsondan biri olan Ryan Brandt bahşiş konusunda restoranla anlaşamadığı için işten atıldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partide her bir yemek başına 100 dolar (yaklaşık 1,400 TL) bahşiş bırakılmıştı.Bu da toplamda 4 bin 400 dolara (yaklaşık 60 bin TL) tekabül ediyordu. 

Partiyi düzenleyen Grant Wise her şeyin yolunda gitmesini sağlamak için restoranı önceden aradığını ve bahşiş politikasını sorduğunu söyledi. Ancak Wise sonrasında işlerin plana uygun gerçekleşmediğini dile getirdi.

Brandt ise şu ifadeleri kullandı:

Nakit parayı vardiya müdürüme vermem ve meblağın yüzde 20'sini almam söylendi.

Brandt restoranın kendisinden bahşişi iş arkadaşlarıyla paylaşmasını istediğini, Oven and Tap'te çalıştığı 3,5 yılda böyle bir şeyin hiç yaşanmadığını söyledi. 

Bir emlak şirketi olan Wise partisinde garson olarak hizmet vermeyenlere bahşiş bırakma niyetinde olmadığını ifade etti. Restorandan bahşişi geri alan Wise, bu paranın tamamını Brandt'e verdi.

Brandt bu olayın ardından kovulduğunu söyledi:

Yıkıcıydı, okul masraflarını karşılamak için önemli miktarda borç almıştım.

Garson, bahşiş uygulamasını müşretiye söylediği için restoranın gizlilik politikasını ihlal ettiği gerekçesiyle kendisini işten kovduğunu belirtti.

Restoran olaya dair şu açıklamayı yaptı:

Yemekten sonra kalabalık misafir grubu bahşişin özellikle iki garsona verilmesini istedi. İsteklerini tamamıyla yerine getirdik. Çok değerli ekip üyelerimize saygımızdan dolayı bir çalışanın işten çıkarılmasına dair ayrıntıları tartışmıyoruz.

Wise, Brandt'e yardım etmek için online bağış kampanyası başlattı. 

 

Independent Türkçe, CBS17.com, Wane.com

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU