Can Ataklı: Erdoğan’ın rahatsızlığından medet ummak ahmaklıktır

"Erdoğan’ın sağlık durumu ile ilgili kimi spekülasyonların bizzat AKP’liler tarafından yayıldığını düşünüyorum"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumunun iyi olmadığı yönündeki söylentilerin nereden çıktığını yazdı.

Ataklı, “Erdoğan’ın rahatsızlığından medet ummak ahmaklıktır” başlıklı köşe yazısında sosyal medyada dolaşan şu iddiaları hatırlattı:

Önceki gece yarısına doğru sosyal medyada saçma sapan bir tevatür aldı başını gitti. Güya Erdoğan’ın sağlık durumu çok kötüymüş. Büyük ihtimalle görevi bırakmak zorunda kalacakmış. Hatta bazıları “ölmüş” diye bile zırvalar yaymaya çalıştılar. Derken Twitter üzerinden hashtag’lar açıldı.  Peki neydi bu, nereden çıkmıştı bu tuhaf dedikodu?

Önce Erdoğan’ın Roma gezisini bitirip Glasgow’daki İklim Zirvesi’ne gitmeden Türkiye’ye dönmesi şüphe yarattı. “Sağlık durumu iyi değilmiş bu nedenle apar topar dönmüşler” dedikoduları yayıldı. Derken dün yapılması gereken AKP Meclis Grup Toplantısı iptal edildi. Oysa dün 3 Kasım’dı ve AKP bundan 19 yıl önce 3 Kasım 2002 seçimlerinde tek başına iktidar olmuştu. Böyle bir günün yıldönümünde grup toplantısını iptal etmek için çok önemli bir sebep olması gerekirdi. Demek ki Erdoğan’ın sağlık durumu gerçekten çok kötülemişti. Üstüne bir de AKP’lilerin kendi aralarındaki yazışmaların duyulması tuz biber oldu. Güya milletvekilleri derhal Ankara’ya çağrılmıştı. Çok önemli bir şey olacaktı. Bunca dedikodu yayılınca sosyal medya da akıl almaz mesajlar peş peşe gelmeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Şimdi gelelim gerçeğe” diyen Ataklı, şöyle devam etti:

Erdoğan’ın sağlık durumunun pek iyi olmadığı hayli zamandır gözle görülür bir durum. Ancak yine gözle görünüyor ki, Erdoğan buna rağmen her yere yetişiyor, konuşmalarını yapıyor, kararlar alıyor. O halde Erdoğan’ın sağlığı üzerine spekülasyonlar yapmak ve hatta bundan medet ummaya kalkmak hiç de akıllıca değil, çok ahmakça bir şeydir. Ne yazık ki, muhalif olduklarını iddia eden bazı çevrelerde bu konuda bir sevinç ve beklenti olduğu izlenimi alıyorum ki bu çok yanlıştır.

"Olayın bir de AKP tarafı var"

"Olayın bir de AK Parti tarafını olduğunu" söyleyen Ataklı şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan’ın sağlık durumu ile ilgili kimi spekülasyonların bizzat AKP’liler tarafından da yayıldığını düşünüyorum. Şu anda AKP, sağlam duran güçlü bir parti görünümü veriyor ama içerisi hiç de öyle değil. Erdoğan’dan sonrası için şimdiden hesaplar yapan hatta çatışmaya giren grupların olduğunu bilinmeyen bir konu değil. Özellikle iktidar gücünden yararlanarak her türlü kanunsuzluğa bulaşan, keyfi davranan, yasa ve anayasa tanımayan bir kesim aslında panik içinde. Erdoğan sonrasında kendilerini koruyup kollayacak bir yapı içine giremezlerse kendileri için durumun çok kötü olacağının farkındalar elbette. Bu dedikoduların yayılmasında onların da ciddi payı var çünkü bu sayede parti içindeki “Erdoğan sonrası” hazırlıklarında kendilerine bir yer ayarlamaya çalışıyorlar.

Tabii sağlıkla ilgili dedikoduların AKP tarafından yayılmasının bir başka mantığı daha var. Halkımız sağlık konusuna karşı çok duyarlıdır. Hiç sevmediği biri de olsa hastalığını öğrenirse duygusal yön ağır basmaya başlar, varsa tepkisi ve öfkesi azalır. AKP’nin hızla oy kaybettiği bir dönemde Erdoğan’ın sağlığı üzerinden toplumun duygusal yönünü harekete geçirmek isteyenlerin olacağını akıldan çıkarmamak gerek.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU