La Casa De Papel'in Lizbon'u Martinez: Annemin en sevdiği dizi "Fatmagül'ün Suçu Ne?"

İstanbul'a gelen Martinez, annesinin Türk dizilerinin hayranı olduğunu belirterek, "Bu dizilerin çoğunda fazlaca dramatik temalar var. Sanırım o drama insanları çok fazla çekiyor. Saplantılı bir şekilde izleniyor" dedi

Fotoğraf: Twitter

La Casa De Papel dizisinde 'Lizbon' karakterine hayat veren İspanyol oyuncu Itziar Ituno Martinez, annesinin Türk dizilerinin hayranı olduğunu söyledi.

Belgeselci, yazar Metin Yeğin’in sinema filmi Grev’de dünyaca ünlü La Casa de Papel dizisinin başrol oyuncularından Itziar Ituno Martinez rol aldı. Martinez, filmin İstanbul’daki ön gösterimine katıldı.

Snob Magazin'e konuşan ünlü oyuncu, "Dizide siz İstanbul olur muydunuz?" sorusuna "Evet, çok isterdim. Çünkü bu şehri çok seviyorum. Hatta şöyle bir şey bile olurdu; bir yandan daha Avrupai, bir yandan da Doğulu... Yani bu iki konseptle ilgili malzeme veren tarafım var. Hoş olurdu" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Annem Türk dizilerinin hayranı"

Martinez, annesinin İspanya’da Türk dizilerini izlediğini ve favori dizisinin "Fatmagül’ün Suçu Ne?" olduğunu belirterek şunları söyledi:

Annem birçok Türk dizisini izliyor. Türk dizilerinin oldukça hastası. Bu dizilerin çoğunda fazlaca dramatik temalar var. Sanırım o drama insanları çok fazla çekiyor. Saplantılı bir şekilde izleniyor. Gördüklerimin çoğunda maço ya da soyluluğa özendiren öğeler var. Kendi mücadelesinde feminist bir kadınım ama yine de ben de izlediğimde bakakalıyorum.

Itziar Ituno Martinez, Grev filminde rol alma nedenini şöyle açıkladı:

Gazeteci arkadaşım Orsola Casagrande aracılığıyla rol teklifi ulaştı. O beni Türkiye’deki bu ekiple iletişime geçirdi. Çekimler iki gün sürdü. Film, Bask bölgesindeki Baigorri’de çekildi. Metin Yeğin’in yönetmenliği, bu hikâyedeki bazı şeyleri inanılmaz güzel gösterdi.

Film, 1910 yılının Osmanlı İmparatorluğu’nda, Bursa’da ipek işçiliği yapan kadın işçilerin direnişinin, bütün dünya ile iç içe geçen kurmaca öyküsünü anlatıyor.

İspanyol yapımı La Casa de Papel, Netflix'in en çok izlenen dizileri arasında yer alıyor. Şu an 5. ve final sezonunda olan dizinin ilk 5 bölümü Netflix'te yayımlandı. Kalan bölümlerin 2021'in Aralık ayında yayına gireceği ilan edildi.

 

Independent Türkçe, Snob Magazin
 

DAHA FAZLA HABER OKU