Klasöre silah muamelesi olayı büyüyor; cezaevine alınmayan avukattan suç duyurusu

Avukat Abdi Yaşar kendisini suçlayan başsavcıyı HSYK'ya şikayet etti

Fotoğraf: AA

Ali Dağlar

İzmir 2 No’lu F Tipi Buca Ceza İnfaz Kurumu’ndaki müvekkiliyle görüşmesine, elindeki dava klasörü kesici-delici nitelikte olduğu gerekçesiyle izin verilmeyen avukat Abdi Yaşar, HSYK'ya şikayette bulundu.

Yaşar'ın şikayet ettiği isimler kendisini suçlayan basın açıklaması yapan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı ve Başsavcılık Medya İletişim Bürosu Savcısı.

Cezaevine alınmayan Yaşar’ın suç duyurusu üzerine cezaevi müdürü ve 5 infaz koruma memuru hakkında soruşturma başlatılmış ve müşteki sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

Aynı gün bu soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan basın açıklamasında avukat iftira atmakla suçlanmıştı.

Avukat Yaşar suç duyurusunda,  “Hiçbir mahkeme tarafından görevimden uzaklaştırılmadığım ve cezaevine girmemem konusunda bir tedbir kararı olmadığı halde, başta cezaevi müdürü olmak üzere, olaya karışan diğer cezaevi personeli, kanuna aykırı olarak görevimi yapmamı engellemişlerdir" ifadelerini kullandı. 

İfade verdiği gün İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan basın açıklamasının, soruşturmanın selametini tehlikeye attığını iddia eden Abdi Yaşar şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

İhsas-ı rey suçlaması

"Bu basın açıklamasına bakıldığında, haklarında suç duyurusunda bulunduğum şüpheliler hakkında kesin ifadelerle suçsuz olduklarına ilişkin cümleler bulunmaktadır. Açıklamada, şahsımın şikâyetiyle ilgili medyada çıkan haberlere ‘gerçekleri yansıtmayan haberler’ denmiş; daha soruşturma neticelenmeden, şüphelilerin ifadeleri alınıp deliller toplanmadan şahsım hakkında ‘ben bu klasörü içeri sokarım’ şeklinde beyanda bulunduğum sonucuna varılmış ve basında geçen haberlerle ilgili ‘gerçeğe tamamen aykırı ve maksatlı iftiradan öteye geçmemektedir’ denmek suretiyle, bir anlamda haklarında suç duyurusunda bulunduğum şüpheliler bu açıklamasında ‘ilgili kurum müdürlüğü tarafından adı geçen avukat hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyusunda bulunulmuştur’ ibaresi de eklenmek suretiyle Başsavcılık açıkça soruşturmadaki tarafını seçmiştir.

Başsavcı “açıklamadan haberim yok” demiş

"Şahsım tarafından basın açıklamasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcısı aranmış ve basın açıklamasından haberdar olup olmadığı sorulmuş, Başsavcımız olaydan haberinin olmadığını belirtmiştir. Bunun üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu tarafından aranmış, basın açıklamasının Başsavcımızın bilgisi dahilinde yapıldığı söylenmiştir. Bu sebeple, Başsavcımızla ilgili Cumhuriyet Savcılarımız hakkında bu şikayeti yapma zarureti doğmuştur."
 

DAHA FAZLA HABER OKU