Barış Pehlivan: Üç AKP’linin CHP’liye teşekkürü

"CHP milletvekilinin kirli ilişkilere dair herkesi suçlamaması bazı AKP’lileri mutlu etmiş"

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, CHP’li bir vekile Meclis’te yaptığı konuşmanın ardından AK Partili isimler tarafından teşekkür edildiğini yazdı.

Pehlivan, bugünkü köşe yazısında “Hani hep AKP’deki çatlakları konuşuyoruz ya...  Hani bir dönemin yöneticilerinin rahatsızlıklarına tanık oluyoruz ya...  Hani devranın döneceğini anlayanları görüyoruz ya...   Çarpıcı bir örnek vereyim” dedi ve şunları yazdı:

Yakın zamanda...  Bir CHP milletvekili TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı. Yargı, karapara ve AKP ilişkilerine dair bir konuşma yaptı. Sert eleştirilerini yönelttikten sonra, AKP sıralarına dönüp şöyle dedi: 

“Genel olarak konuşmuyorum; içinizde maaşıyla geçinen, çocuklarına helal lokma veren arkadaşlarım var, ben biliyorum. ‘Hepiniz hırsızsınız’ gibi lafları da ben kabul etmiyorum. Ama içinizde çok kirlenmiş insanlar var, burnuna kadar pisliğe batmış insanlar var.” 

Öğrendim ki...  O CHP milletvekilinin kirli ilişkilere dair herkesi suçlamaması bazı AKP’lileri mutlu etmiş.  Hatta... 

Aralarında eski bakanların da olduğu üç AKP milletvekili, o CHP’li isme özel olarak teşekkür etmiş. Böylece AKP’nin içine düştüğü durumdan kendi rahatsızlıklarını da belirtmişler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyet yazarı Pehlivan’ın bahsettiği konuşmayı CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, geçen ay yapmıştı.

Başarır’ın ifadeleri özetle şöyleydi:

Paramount Otel, AKP’nin sosyal dinlenme tesisleri mi? Eski Başbakan orada, bürokratlar orada. Bu adamların, orada ne işi var? Bu kirli otelde ne işi var? Biz ise bunu sorgulayamıyoruz. AKP MKYK Üyesi Korkmaz Karaca, bir iddiaya göre; Sezgin Baran Korkmaz’tan 4 milyon dolar değerindeki bir aracı almış. Bugün gazeteci Saygı Öztürk sormuş. Saray’ın danışmanı da evet demiş, aracım bozuldu, 3 ay kullandım. Saray’da araç yok mu? Bir sürü var. Fakat hala bir savcı buna soruşturma açmıyor. Sezgin Baran Korkmaz’ın Beylerbeyi’nde kiraladığı yalıda Korkmaz Karaca’nın odası var. 4 milyonluk aracı var. Bu adam, cumhurbaşkanının danışmanı. Bunları bir savcı soruşturmazsa nasıl olacak? Genel olarak konuşmuyorum; içinizde maaşıyla geçinen, çocuklarına helal lokma veren arkadaşlarım var ben biliyorum. Hepiniz, hırsızsınız gibi lafları da ben kabul etmiyorum ama içinizde çok kirlenmiş insanlar var, burnuna kadar pisliğe batmış insanlar var.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU