Erdoğan’dan “Rektörler asayiş için yetkilendirilsin” talimatı

Erdoğan, kurmaylarına "Rektörlerin yetkileri ile ilgili yasal düzenleme için çalışması yapın" talimatı verdi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne atadığı rektör Naci İnci’nin aracı etrafında yaşananların arından bir talimat verdi. Erdoğan’ın talimatına göre rektörlerin asayişi sağlaması konusunda AK Parti bir çalışma yapacak.

Hürriyet’in haberine göre, AK Parti MYK toplantısında Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan son gelişmeler de ele alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AK Parti kurmayları, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemleri "bastırmak" için polisin rektör tarafından içeri davet edilmediğini, bu nedenle olayların yaşandığını belirttiler. Kurmaylar, rektörün inisiyatif kullanmakta geciktiği eleştirisinde bulundular. Üniversitelerde yaşanan olaylara daha erken müdahale için rektörlerin asayiş konularında yetkilendirilmesi için yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirttiler.

Erdoğan da bunun ardından “Asayiş için gereken yapılmalı. Rektörler bu konuda insiyatif almalı. Rektörlerin yetkileri ile ilgili yasal düzenleme için çalışması yapın” talimatı verdi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 4 Ekim'de yaşanan gösteri sırasında bir grubun Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının önünü kesmesi, bir kişinin de otomobilin üzerine çıkması üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından Prof. İnci’nin şikayeti ile okul öğrencilerinden bir grup gözaltına alınmış, bunlardan 2 kişi tutuklanmıştı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU