"QAnon Şamanı" artık "QAnon Şamanı" olarak anılmak istemiyor

Jacob Chansley'nin avukatı, müvekkilinin artık komplo teorisyenleriyle ilişkilendirilmek istemediğini söyledi

Jacob Chansley 6 Ocak'taki baskında ABD Kongre Binası'nda bağırırken görüntülenmişti (AP)

ABD Kongre Binası'nda 6 Ocak'ta gerçekleşen baskından bu yana "QAnon Şamanı" diye tanınır hale gelen Jacob Chansley, artık QAnon hareketiyle ilişkilendirilmek istemediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kapitol baskınında Kongre'ye engel olma ağır suçunu cuma kabul eden Chansley en az üç yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Yüz boyası sürüp büyük boynuzlu kürk şapka takarak, üstü çıplak biçimde ayaklanmaya katılan Chansley o gün dikkat çeken bir figürdü. Chansley'nin Kongre Binası'ndaki görüntüleri baskından sonra hem basında hem de sosyal medyada geniş çapta yer bulmuştu.

Jake Angeli adıyla da bilinen ve QAnon komplo teorisinin destekçisi olduğunu söyleyen Chansley, Senato'nun salonunda üzerine Amerikan bayrağı bağlı 2 metrelik mızrağı tutarak slogan atıp haykırırken ve eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i "hain" diye nitelerken görüntülenmişti.

Chansley, ABD Başkan Yardımcısı'nın masasına şu ifadelerin yer aldığı notu bıraktığını itiraf etti:

Bu sadece zaman meselesi. Adalet geliyor!

Cuma günkü duruşmadan önce Huffington Post'a yaptığı açıklamada Chansley'nin avukatı Albert Watkins, müvekkilinin "Q lakabını reddettiğini" ve artık "Q" ile ilişkilendirilmek istemediğini söyledi.

Watkins, Chansley'nin "uzun zamandır açıkça şamanlık yaptığını" fakat "kendisine yakın zamanda yakıştırılan 'Q'yu reddettiğini ve gelecekte ondan bahsederken 'Q' harfinin kullanılmamasını talep ettiğini" yazdı.

FBI raporlarına göre Chansley, ayaklanmada tutuklanan kendisini QAnon'a bağlı olarak tanımlayan 20'den fazla kişiden biriydi.

QAnon komplo teorisyenleri genel olarak şeytani, yamyam pedofillerin hareketin kahramanı olan eski ABD Başkanı Donald Trump'a görev süresi boyunca komplo kurduğuna inanıyor. Fakat bu hikayenin birçok varyasyonu yayılmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU