ABD'den çarpıcı görüntüler: Sıcak hava dalgası yolları eritti

İklim uzmanları, Kuzeybatı Pasifik’teki sıcaklık artışlarını, iklim değişikliğinin etkileriyle bağdaştırıyor

38 dereceyi aşan sıcaklıklar, trafiği durdurdu (Washington Eyaleti Ulaştırma Dairesi / Twitter)

Kuzeybatı Pasifik, sıcaklığın 38 derecenin üzerine çıkmasına neden olan büyük bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya. Bu sıcak hava dalgası ABD’nin bazı bölgelerinde yolları eritti ve trafiğin durmasına neden oldu.

Washington eyaletindeki Seattle şehrinin batısında asfalt, yüksek ısı nedeniyle bükülürken Seattle Ulusal Hava Durumu Servisi, Twitter hesabından yayımladığı açıklamada, durumun daha da kötüleşebileceğine dair uyardı ve yurttaşlara "İşe gidip gelirken dikkatli olun" çağrısında bulundu.

Aynı eyalette bulunan Whatcom County ilçesinde de SR 544 numaralı otoyolda kaplamaların eriyerek büküldüğü ve karayolu ekiplerinin yolları düzeltmek için çalıştığı bildirildi.

 


Washington Eyaleti Ulaştırma Dairesi, eriyen yolların çarpıcı fotoğraflarını, sosyal medyada "İşte ısının yol kaplamalarının bükülmesine neden olduğuna dair bir örnek" ifadeleriyle paylaştı.

 


Oregon eyaletindeki Portland'da ise toplu taşıma kurumu TriMet, raylı sistemleri ve tramvay hizmetini "aşırı sıcaklık nedeniyle" askıya aldı. Yüksek ısının güç kablolarını erittiği ifade edildi.

 


İklim uzmanları, Kuzeybatı Pasifik’teki sıcaklık artışlarını, iklim değişikliğinin etkileriyle bağdaştırıyor.

Sera gazı salımlarının dünya genelinde azaltılmadığı sürece iklim krizinin de kötüleşeceği ve bu tür sıcak hava dalgalarının sıklaşacağı ifade ediliyor.

 

Independent Türkçe, VICE, Trimet

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU