Karamollaoğlu: Cumhurbaşkanı bu noktadan itibaren sessizliğini bozmalı

Temel Karamollaoğlu "İddiaların muhatapları, yetkililere hesap vereceklerine ekranlarda konuyu savsaklama gayreti içine girmişlerdir" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Haftalık Basın Toplantısı'nda gündemi değrlendirdi.

İsim vermeden Sedat Peker'in iddialarına değinen Karamollaoğlu "Son günlerde kamuoyuna yansıyan vahim iddialar hakkında maalesef yetkililer ve ilgililer tarafından toplumun beklediği cevap verilememiş, gerekli adımlar henüz atılmamıştır. ddiaların muhatapları, yetkililere hesap vereceklerine ekranlarda konuyu savsaklama gayreti içine girmişlerdir. İnsan zekası ile dalga geçmekten de geri durmamaktadırlar" diye konuştu.

İstifa çağrısı

Yine isim vermden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa etmesi gerektiğini belirten Karamollaoğlu, "İsmi geçen ilgililer bir an önce istifa etmeli, etmiyorlarsa Sayın. Cumhurbaşkanı bu noktadan itibaren sessizliğini bozmalı ve olayların karşısında olduğunu ifade etmelidir" dedi.

SP lideri şöyle devam etti:

İddialara karşı atılacak etkin adımlarla haksız yere itham edilenlerin aklanarak itibarlarının zedelenmesi önlenecek; suç işleyenlerin de adalet önüne çıkarılarak cezalandırılması toplumun adalete olan inancını pekiştirecektir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu ciddi iddialar kapsamında TBMM’de de mutlaka bir soruşturma komisyonu kurulmalıdır. Gerekli adımlar atılmazsa bahse konu olan hiç kimse, hem kamuoyu vicdanında hem de tarih huzurunda kirli bir dönemin aktörleri olarak anılmaktan kendilerini kurtaramazlar

Esnaflara çağrı

Konuşmasında İbni Haldun'un "Dayanışma yok olursa, üretim zayıflar ve vergiler arttırılırsa, ehliyet ve liyakat esas alınmazsa, adaletsizlik yaygınlaşırsa, göç hızlanırsa bir toplumun çöküşü gerçekleşir" ifadelerini hatırlatan Karamollaoğlu şunları söyledi:

Bugün Türkiye’de İbn Haldun’un üzerinde durduğu meselelerin tamamıyla karşı karşıyayız. Ne yazık ki tarih değil, hatalar tekerrür ediyor. Adaletsizlik had safhada. Gücün hukukunun hakim olduğu bir atmosfer ile karşı karşıyayız. Üretim zayıflamış, vergiler artmış, ekonomik olarak milletimiz bunalmış durumdadır. Ehliyet ve liyakatin yerini torpil almış bulunuyor. Bu şartlar altında ülkemizin ayağa kalkması mümkün mü? Canı yanan, evine ekmek götüremeyen, kepengini kaldıramayan, tezgahını açamayan esnafımızın feryadı arşa ulaştı.

31 Mayıs’ta bir "Esnaf Kongresi" düzenleyeceklerini belirten SP lideri, "Tüm esnaflarımızı bu kongreye davet ediyor, programımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye  konuştu.

"Topraklarımız bölünme tehdidi ile karşı karşıyadır"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen SP lideri "Kendilerini korumak için 2-3 füze atan Filistinliler itham edilirken; kan döken, çocukları katleden, şehirleri yok eden İsrail masummuş gibi bir algı yapılıyor. Batı ve özellikle Amerika, Filistin'de yaşanan vahşeti önlemek yerine, tahrik etmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar" dedi.

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Bölgemizde hedefte olan bütün ülkeler ile bir araya gelmeye mecburuz. Hedefte biz varız. Topraklarımız bölünme tehdidi ile karşı karşıyadır. Cılız adımlarla bu iş yapılmaz.

 

 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU