Ahmet Hakan: Erkan Oğur’un sözleri hiç hoşuma gitmedi

"Mahallesi tarafından linç edilen Erkan Oğur, maalesef iki dakika dik duramadı"

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Sözcüsü İbrahim Kalın'ın söylediği türküye kopuzuyla eşlik eden müzisyen Erkan Oğur’ın eleştirilerin ardından yaptığı açıklamanın “hoşuna gitmediğini” söyledi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında Oğur’un Independent Türkçe’ye verdiği söyleşi hakkında şu görüşlerini dile getirdi:

İbrahim Kalın’la türkü söylediği için… Mahallesi tarafından linç edilen Erkan Oğur, maalesef iki dakika dik duramadı. Şöyle bir baktım sağa sola verdiği demeçlere... “Azıcık hata yapmış olabilirim... Ama ben devrimciyim” demeler.  “Bir anlık dalgınlığıma geldi... Ama ben solcuyum” demeler. “Pek düşünemedim... Ama ben aykırıyım” demeler.

Buram buram devrimci pişmanlığı kokan cümleler... Buram buram solcu nedameti yükselen cümleler... Buram buram aykırı tövbesi yayılan cümleler... Oysa söylemesi gereken tek bir şey vardı. Dik bir duruşla şöyle demesi gerekiyordu: “Ne yaptık kardeşim? Adam mı vurduk? Arsızlık mı yaptık? Türkü söyledik türkü”.

Öyle bir mahalle baskısıyla karşılaştı ki adamcağız. Bunu bile söyleyemedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın sözü, müziği kendisine ait olan ve bizzat seslendirdiği "Hiç oldum" türküsünün klibi geçen günlerde Youtube ve diğer dijital müzik platformlarında yayınlanmıştı.

Klibin künyesinde kopuz ve gitarların karşısında sanatçı Erkan Oğur'un adının bulunması nedeniyle bazı medya kuruluşlarında müziğin düzenlemesinin Oğur tarafından yapıldığı iddia etmişti.

Klibin yayınlanmasının ardından sosyal medyada bazı kişiler, Kalın'ın projesinde yer almasının Oğur'un muhalif kişiliğiyle özdeşleşmediğini iddia ederek eleştirilerde bulunmuştu.

Buna karşılık başka kişiler de müzikle siyasetin birbirlerine karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek, eleştirilere cevap vermişti.

Konu sosyal medyada iki farklı görüşün dile getirildiği polemiğe dönüşmüştü. Tartışmaların dışında kalmaya çalışan Erkan Oğur, Independent Türkçe'nin sorularını yanıtlamıştı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU