Bildiride imzası bulunmayan Cihat Yaycı: Hiçbir şekilde iç siyasi konulara müdahil olmadan çalışmalarıma devam edeceğim

104 amiral tarafından yayınlanan bildiriyle alakalı soruşturma sürerken imzası olmayan müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada isminin siyasi tartışmalara karıştırılmamasını istedi

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı / Fotoğraf: AA

104 emekli amiral geçen cumartesi gece yarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımlamıştı.

Bildirinin yayımlanmasının ardından iktidara yakın çevreler bunu bir darbe girişimi olarak nitelendirdi.

Açılan soruşturma kapsamında bildirinin hazırlanmasında öncülük ettiği iddia edilen ve gözaltına alınan bazı amirallerin sorgusu sürüyor.

Bildiriye imza atan emekli amiraller arasında ordu içerisinde Fethullah Gülen yapılanmasına mensup kişilerin ortaya çıkartılması amacıyla "Fetömetre" adı verilen uygulamayı geliştiren ve Libya ile aralık ayında Münhasır Ekonomik Bölgelerin belirlenmesine yönelik imzalanan anlaşmanın fikir babası olarak da adlandırılan Cihat Yaycı'nın imzası bulunmuyor.

Bildiriye imza atmadı

Daha önce yazılı ve sosyal medyada emekli amiral ve akademisyen Yaycı'nın "Mavi Vatan" üzerine çalışmaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nezdinde takdir gören isimlerden biri olduğu iddia edilmişti.

Bundan dolayı yazılı ve sosyal medyada yapılan kimi yorumlarda bu iddia hatırlatılarak Yaycı'nın bildiriye imza atmamasında Erdoğan ile olan diyaloğunun etkili olmuş olabileceği iddiaları ortaya atıldı.  

Bu yorumlarla alakalı olarak aradığımız Yaycı, Independent Türkçe'ye yazılı bir açıklamada bulundu.

Yaycı, adının siyasi tartışmalara karıştırılmak istendiğini söyledi. 

Cihat Yaycı, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: 

"Medyada yapılan birtakım tartışmalarda ve yazılarda ismim ima ediliyor. İsmimin siyasi tartışmalara karıştırılmamasını istirham ederim. Ben iç siyasetten ve tartışmalarından uzak durmaya büyük özen gösteriyorum. İç siyaset üstü milli meselelerde Türkiye Cumhuriyeti'nin hak ve menfaatlerini korumak, bu yöndeki milli tezlerini iç ve dış kamuoyuna anlatmak için elimden gelen gayreti gösteriyorum. Hiçbir şekilde iç siyasi konulara müdahil olmadan, akademik alan içerisinde milli hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalar yapmaya bugüne kadar olduğu, bundan sonra da devam edeceğim." 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU