İHD Eş Genel Başkanı Türkdoğan ve HDP yöneticileri gözaltına alındı

İstanbul ve Ankara'da HDP'lilere dönük operasyonlarda aralarında ilçe başkanlarının da olduğu çok sayıda HDP yöneticisi ve İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan gözaltına alındı

Operayonlarda İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da gözaltına alındı / Fotoğraf: Twitter

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından hakkında kapatma davası açılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine yönelik gözaltı işlemleri başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbulve Ankara’da HDP’nin ilçe başkanlarının da aralarında olduğu isimlerin yanı sıra, İnsan Hakları Derneği (İJHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da gözaltına alınanlar arasında.

Beşiktaş ve Kağıthane ilçe başkanı gözaltında

Sabah saatlerinde İstanbul'da düzenlenen operasyonda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kağıthane ilçe eş başkanları ile Beşiktaş ilçe eş başkanının da aralarında olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 ilçede 15 ayrı adrese düzenlenen operasyonda toplam 15 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Hakkında gözaltı kararı bulunan bu kişiler PKK/KCK'nın gençlik yapılanması DGH içinde faaliyet göstermekle suçlanıyor.

İHD Eş Genel Başkanı da gözaltında

Ankara'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında da İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ile HDP Ankara Kadın Meclisi Sözcüsü Zeyno Bayramoğlu, Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Özkan, HDP Eskişehir İl Eş Başkanı Şükriye Ercan, Hüseyin Gevher ve Betül Koca gözaltına alındı.

İHD’den açıklama

İnsan Hakları Derneği’nin sosyal medya hesabından yapışan açıklamada, “Gerekçesi hakkında henüz bilgimizin olmadığı bu operasyon insan hakları savunucularına yönelik baskının son ve açık bir örneğidir” ifadeleri kullanıldı.

Soylu “canı çıkasıca dernek” demişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara Operasyonu’nun ardından TBMM’de yaptığı konuşmada  "1984'ten bugüne kadar terör örgütü 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi. O İnsan Hakları Derneği denilen canı çıkasıca dernek bir tanesi için bir laf söyledi mi?” diyerek İHD’yi hedef almıştı.

Başsavcılıktan açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK'ya yönelik soruşturması kapsamında haklarında yakalama kararı verilen 12 şüpheliden 10'u gözaltına alındı.

Başsavcılıkta yapılan açıklamaya göre, terör örgütü güdümündeki haber sitelerinden yapılan çağrı ve talimatlar doğrultusunda Ankara'da eylem ve etkinlik düzenleme çabası içerisinde oldukları tespit edilen, aralarında eski HDP il başkanlarının da bulunduğu 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Polis ekipleri tarafından şüphelilerden 10'u gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltı, arama ve el koyma işlemlerine devam ediliyor.

Adana’da sosyal medya operasyonu

Öte yandan Adana'da PKK tarafından düzenlenen yasa dışı gösteri ve yürüyüşlere katıldığı tespit edildiği belirtilen 8 şüpheli ile sosyal medya aracılığıyla terör örgütü propagandası yaptığı ileri sürülen 7 kişinin yakalanması için operasyon düzenlendi.

Ekipler, adresleri tespit edilen 15 şüphelinin evlerine özel harekat polislerinin desteğiyle baskın yaptı.

Koç başıyla kapılarını kırdıkları evlere giren ekipler, buralarda detaylı arama yaptı.

Operasyonda yakalanan 15 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU