Türkiye Ermenileri Patrikliği: İnsan Hakları Eylem Planı'na yönelik umut ve inancımız tamdır

Açıklamada, "İnsan haklarına ilişkin sorunların giderilmesine yönelik iletilen reform ve yenilik müjdeleri bizleri ziyadesiyle sevindirmiş ve heyecanlandırmıştır" denildi

Fotoğraf: turkiyeermenileripatrikligi.org

Türkiye Ermenileri Patrikliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "İnsan Hakları Eylem Planı" ile ilgili bir değerlendirme yayımladı.

"Patriklik  Sekreteryası" imzasıyla yayınlanan değerlendirmede atılması planan adımların azınlık toplumlarının yıllardır çözülmeye sorunlarına çözüm getireceği yönündeki umut ve beklenti dile getirildi. 

Açıklamada Patrikhane'nin  tüzel kişiliği, vakıfların yönetim kurulu seçimleri ve nefret söylemi konularında çözüm vaadeden adımların sevindirici olduğu belirtildi, vakıf seçimleri ile ilgili adımın zaman kaybetmeden fiiliyata geçirilmesi beklentisi ifade edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamada şunları kaydedildi:

Tüm Türkiye’nin özlemle beklediği müjdelerin Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından aktarılması içimizi taze bir umutla doldurmuştur. İnsan haklarına ilişkin sorunların giderilmesine yönelik iletilen reform ve yenilik müjdeleri bizleri ziyadesiyle sevindirmiş ve heyecanlandırmıştır. Bu ülkenin Müslüman olmayan azınlıkları, AK Parti hükümeti tarafından getirilen hayati açılımlarla soluklanmış ve tarihteki yolculuklarını daha bir güven ve huzurla sürdürme olanağına kavuşmuşlardır. Resmi makamlar bizleri muhatap almış, meçhulden görünüre çıkmamıza, ülke gündeminde yer bulabilmemize olanak sağlamışlardır. Ülke nüfusundaki oranları binde bire düşmüş azınlıkların bu vatanın bir zenginliği olarak görülmesi ve desteklenmesi gerektiği anlayışını yerleştiren ve pekiştiren AK Parti geleneğinin, başladığı işi başarıyla taçlandıracağına dair umut ve inancımız tamdır.

Eylem planında "azınlıklar" ile ilgili reform maddeleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Mart'ta açıkladığı reform paketinde, Türkiye'deki azınlıkların hak ve özgürlüklerini genişletmeye yönelik maddeler de yer alıyordu.

Söz konusu maddelerde, hangi dine mensup olursa olsun kamu ve özel sektör çalışanları ile öğrencilerin kendi dini bayramlarında izinli sayılmaları bulunuyor.

Erdoğan açıklamasında, Gayrimüslim cemaat vakıfları yönetim kurullarının oluşturulması ve seçimine ilişkin Vakıflar Yönetmeliği'nde de düzenleme yapılacağını bildirmişti.

 

Independent Türkçe,  Agos

DAHA FAZLA HABER OKU