AK Parti’li Kurtulmuş: Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimle araştırmayla anılmasını sağlamak hepimizin vazifesi

Kurtulmuş, Boğaziçi Üniversitesi’nde pırıl pırıl gençler olduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Boğaziçi Üniversitesinin bilimle araştırmayla ve güçlü bir eğitimle anılmasını sağlamak hepimizin ve özellikle Türkiye'yi yöneten hükümetimizin vazifesidir" dedi.

Kurtulmuş, Halkalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Küçükçekmece 7. Olağan İlçe Kongresi'nde konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Boğaziçi Üniversitesinde pırıl pırıl gençler var"

"Türkiye'nin göz bebeği, en iyi üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesinin bilimle araştırmayla dünya çapında öğrencileriyle anılmak varken provokasyonlarla gündeme geldiğini" ifade eden Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

Bu milletin tamamına yakınının kutsalı olan Kabe'ye karşı yapılan hakaret sadece bu işten bir provokasyon çıkarmak çabasıdır. Maalesef bu işe katılan birkaç tane marjinal, sıra dışı insan asla ve asla bu ülkenin gençliğini temsil etmiyor. Boğaziçi Üniversitesinde pırıl pırıl gençler var. Büyük çoğunluğu bu ülkeye kendisini adamıştır. Büyük çoğunluğu annesinin, babasının hayallerini daha ileriye taşımak için gece gündüz gayret eden, pırıl pırıl gençlerden oluşan Boğaziçi Üniversitesinde birkaç tane marjinalin ortaya çıkması o üniversitenin de adını kirletmemeli. Görüşleri ne olursa olsun, hangi siyasi kanaatte olurlarsa olsunlar hepsinin ortak hedefi Türkiye'yi ileri taşımak olmalıdır. Onun için bu ve benzeri provokasyonlara karşı uyanık olmak, herkesin işini yapması, Boğaziçi Üniversitesinin bilimle araştırmayla ve güçlü bir eğitimle anılmasını sağlamak hepimizin ve özellikle Türkiye'yi yöneten hükümetimizin vazifesidir.

"Yeni anayasa yapmanın vakti geldi"

Herkesin ihtiyaç duyduğu alanlarda reform çalışmalarını sürdürdüklerine dikkati çeken Kurtulmuş, "Sayın Cumhurbaşkanımız ekonomik, hukuki reformları paylaşacaktır. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği artık Türkiye'de yeni, sivil, demokrat, kalıcı bir anayasa yapmanın da vakti gelmiştir" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı: 

Geçmiş dönemlerde, 1960, 1981 Anayasa'sının vermiş olduğu antidemokratik yetkileri kullanan vesayet odaklarının Türkiye'yi nasıl dizayn ettiklerini hepimiz biliyoruz. Türkiye'nin bundan sonraki süreçte de daha ileri, daha demokratik ve daha sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Biz anayasanın milletin tamamını kapsayacak şekilde, kapsayıcı, yaşatıcı bir anayasa olması için on yıllardır fikrimizi söylüyoruz. Anayasa değişikliği derken birilerinin yaptığı gibi kıyıda köşede, kapalı kapılar ardında değil, açık bir şekilde, meşru siyaset zeminlerinde, milletin önünde bu anayasa tartışmasını yapar, Allah'ın izniyle Türkiye'de anayasal değişiklikler konusunda da milletin taleplerini gerçekleştiririz. Birileri olumsuz gündemle hakaretle dillerini üzücü bir şekilde kullanarak vakit kaybettirmek istiyor. Bizim ise yapacak işlerimiz var. İnandığımız yolda yürümeye devam ediyoruz. İnandığımız yolda canla başla gayretle çalışacağız.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU