Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "istifa eden vekiller" açıklaması: CHP ayağına taş değse AK Parti'den biliyor

Konuşmasında CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Biz parti olarak CHP yönetiminden, her hafta pot kıran gaf ebesi CHP Genel Başkanı'ndan memnunuz. Yoksa mumla arasak bulamayacağımız bir rakiple karşı karşıyayız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana, Antalya, Bursa ve Muğla il kongrelerine canlı bağlantıyla katılarak açıklamalarda bulundu.

AK Parti'nin "emperyalist niyetler" karşısında şanlı bir direniş gösterdiğini ifade eden Erdoğan, "Bizim yol arkadaşlığımız pazara kadar değil, mezara kadardır. Bizler tesadüflerin, çıkarların, hesapların bir araya getirdiği değil ortak hedeflerin, ideallerin buluşturduğu insanlarız" dedi.

Parti kongrelerine katılanları da tebrik eden Erdoğan, "Bu salgına rağmen tıklım tıklım bu salonlarda, haftanın başında buluşmayı sağladığınız için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"CHP ayağına taş değse AK Parti'den biliyor"

Son günlerde AK Parti'ye yalanlarla saldırıldığını söyleyen Erdoğan, CHP'den istifa eden milletvekillerinden dolayı partisinin hedef alınmasına da tepki gösterdi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Külliye'ye giden CHP'li" yalanıyla gündemi meşgul etmişlerdi. Sonra bu kuyruklu yalanların CHP Genel Merkezi'nde üretildiği ortaya çıktı. Şimdi de partilerinde yaşanan istifalar dolayısıyla bizi hedef alıyorlar. Bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla kurdukları ortaklık yerine bize saldırıyorlar. Atatürk'ün CHP'si ile Kılıçdaroğlu'nun CHP'si arasında hiçbir ilişkinin, bağı olmadığını söyleyecekler. Siz gizlemeye çalışsanız da millet sizin kimlerle hangi kirli pazarlıkları yaptığınız görüyor. Menemen'i gizleyebilir misiniz? CHP ayağına taş değse AK Parti'den biliyor. 

CHP'nin söylemlerini "siyasi arsızlık" olarak niteleyen Erdoğan, "Biz parti olarak mevcut CHP yönetiminden gayet memnunuz. Her hafta pot kıran gaf ebesi bu CHP Genel Başkanı'ndan da memnunuz. Biz Türkiye'nin ikinci büyük partisinin bu hale getirilmesine gönlümüz izin vermiyor. Bizim sıkıtımız demokrasimiz, Türk siyaseti adınadır. Yoksa mumla arasak bulamayacağımız bir rakiple karşı karşıyayız. Bunların çapı, kalibresi bizim için ölçü değildir

Erdoğan ayrıca, partiden herhangi bir nedenle ayrılan veya uzaklaşmış arkadaşlarında tekrar parti saflarına kazandırılması gerektiğini kaydetti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU