Meral Akşener: Rabia'yı duyan, Filistin'i duyan Erdoğan, Uygur kızımızı duymuyor

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “Uygur Türkleri üzerinden sessiz kalan bir iktidar. Çünkü Jin-Ping Perinçek var” dedi

İYİ Parti'nin TBMM grup toplantısında Uygur Türkü Nursiman Abdurraşid bir konuşma yapmıştı / Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Halk TV'de gazeteci Suat Toktaş'ın sorularını yanıtladı. Siyasette son günlerde yeniden gündem olan ittifaklar konusunda konuşan Akşener, istişare kültürünün önemine vurgu yaptı:

Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, Hayır’a çok sert çalıştı. İYİ Parti’yi kuranlar hepsi Hayır’a çalıştı. Biz daha sonra kendi aramızdaki istişareleri geliştirdik. DEVA ve Gelecek Partisi de kurulunca muhalefet takımında yer alıyorlar. Onlarla da istişarelerimiz sürüyor. İttifak meselelerine daha sonra bakacağız. İstişare kültürünün Türkiye’ye çok faydalı olacağını düşündüğüm için Memleket Masası teklifimi iletmiştim. Cumhur İttifakı’nın küçük ve minik ortakları. Bahçeli ve Perinçek, dolayısıyla onlar çok çirkin bir dil ile suçladılar.

Milli Görüş geleneğinden gelen seçmenin vicdanını sızlatıyor.

Salı günü partisinin grup toplantısında kürsüye çıkarttığı Uygur Türkü Nursiman Abdurraşid konuşurken televizyon yanılarının kesilmesine de değinen Akşener şunları söyledi:

Biz Uygur Türkleri konusunda, kadınlara yapılan tecavüzler konusunda çok hassasız. Türkiye’nin çok önemli bir bölümü de hassas. Davos’ta sayın Erdoğan ve İsrail Cumhurbaşkanı Perez, Filistin üzerinden ‘ona minute’ yaptı, biz de hep beraber alkışladık. Filistin’in yanında durmak doğru bir tavır. Şimdi geldik Kahire’nin orta yerinde Erdoğan, şehit Rabia’nın sesini duydu onu da alkışladık. Ama biz ailesi mezalime uğramış Uygur Türkü kızımızı kürsüye çıkardık. Uygur kızımızı, ne Bahçeli ne Sayın Erdoğan duydu. Bu kızımız üzerinden şu ortaya çıkıyor, Uygur Türkleri üzerinden sessiz kalan bir iktidar. Çünkü Jin-Ping Perinçek var. Rabia’yı duyan, Filistin’i duyan Erdoğan, bu kızımızı duymuyor. Bu duruş, Milli Görüş geleneğinden gelen seçmenin vicdanını sızlatıyor.

İYİ Parti’nin seçimlere katılabilmesini sağlamak için CHP milletvekillerinin partilerine geçtiğini hatırlatan Akşener, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bir kere daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İYİ Parti’nin seçime girmesini sağladı. Allah ondan razı olsun. 15 milletvekili arkadaşımdan Allah razı olsun. Ölünceye kadar çoluğuma çocuğuma vasiyet ettim ailem onlara dua etsin diye” dedi.

Akşener, “Ben Cumhur ittifakını eski tip radyoya benzetiyorum. Radyonun makine kısmı AK Parti ve Sayın Erdoğan, bir düğmede Sayın Bahçeli’nin eli, bir düğmede Sayın Perinçek’in eli var. İç politikadaki düğmenin sahibi Sayın Bahçeli dış politikadaki düğmenin eli Sayın Perinçek” diye konuştu

"Merkel nasıl hatırlanacak, Erdoğan nasıl hatırlanacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halktan uzak kaldığını, saraydan dışarıya çıkmadığı için yaşananları fark etmediğini savunan Akşener şunları söyledi:

Biz Sayın Erdoğan ile ailecek görüşürdük. Mesela şu soru çok önemli, Sayın Erdoğan’ın başı derde düşse, kapısını çalacağı kaç tane dostu kalmıştır. Tamamen insanı dertten bahsediyorum. Dün Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı demokrasi adına, başbakan olmasını sağlayan kişi onun partisine bu kadar pis bir dille hakaret etmek, Sayın Erdoğan’ın hangi işine yaradı? Ama ne oluyor ki, Yalçın Doğan beyin bir yazısını okudum. Merkel ayrılırken Almanların tutumu. Ona oy veren, vermeyen insanlar çıkıp alkışlamışlar. Sosyal demokratların doğru önerilerini hayata geçirmiş. O sorunun çözümünde de kendine en ağır muhalefet yapanlarla da çözüm ortaklığı yapmış. 18 yılda Almanya’yı getirdiği nokta, dünyanın en önemli noktası. Sayın Merkel nasıl hatırlanacak, Sayın Erdoğan nasıl hatırlanacak?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU