Biden'ın yemin töreni öncesinde Facebook’tan suikast önlemi

Facebook'tan silah aksesuarı reklamlarının kaldırılması istenmişti

Donald Trump'ın Facebook Instagram hesabı tekrar açılmıştı (AFP)

Teknoloji devi Facebook, Joe Biden’ın yemin törenine ilişkin önlemlerini artırdı. Silah aksesuarı ve askeri koruyucu ekipman reklamlarını ABD’de en az 22 Ocak’a kadar yasakladığını açıkladı.

New York Times’ın Buzzfeed News’tan aktardığına göre, sosyal medya platformu seçimle ilgili yanlış bilgilerle veya Kongre baskını haberleriyle ilgilenen kullanıcılara zırh ve tabanca kılıfı gibi askeri teçhizat reklamları gösterdiği ortaya çıkmıştı. Aşırı sağcı sayfaları veya grupları takip eden kişilerin karşısınaysa silah aksesuarı reklamları çıkıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

15 Ocak’ta üç Demokrat senatör, şirketin CEO’su Mark Zuckerberg’e söz konusu reklamlarının kalıcı şekilde veya yemin törenine kadar kaldırılmasını isteyen bir mektup göndermişti. Aynı gün Massachusetts, New Jersey, Illinois ve Washington DC başsavcıları da Facebook Başkan Yardımcısı Will Castleberry’e bir mektup göndererek yemin törenine kadar silah aksesuarları ve askeri teçhizat reklamlarının durdurulmasını talep etmişti.

Facebook'un 16 Ocak’ta yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Silahla mühimmatın yanı sıra ve susturucu gibi silah geliştirme ürünlerinin reklamları halihazırda yasaklamış durumdayız. Şimdiyse silah kasası, yelek ve silah kılıfı gibi aksesuarların reklamlarını yasaklıyoruz.

Facebook başka önlemler de almıştı

Facebook 11 Ocak’ta yaptığı duyuruda Kongre baskınına işaret ederek ek önlemler aldığını, ABD seçimlerinde usulsüzlük yapıldığına dair ortaya çıkan “Çalmayı Durdur” (Stop the Steal) ifadesini içeren gönderileri kaldıracağını açıklamıştı. Cumaysa Beyaz Saray ve Kongre Binası’na yakın yerlerde Facebook etkinliği oluşturulmasını yemin törenine kadar engellediğini bildirmişti.

 

Independent Türkçe, New York Times, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU