Binali Yıldırım: Gerçekten mağdur olan benim

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin düzenlediği iftar programına katılarak konuşma yaptı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin düzenlemiş olduğu iftar programındaki konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde mağur edilenin kendisi olduğunu söyleyerek, "oyların hepsi sayılsaydı en az 60 bin farkla biz sandıktan birinci çıkacaktık" dedi:

 

"Gerçekten mağdur edilen benim çok açık konuşuyorum. Biz gürültü yapmadık patırtı yapmadık. Biz devlet adabı, umuru görmüş insanlarız. Bir konu hukuka intikal ettiyse bunun sonucunu sessizce beklemek gerekiyor. Bizim suskunluğumuzu maalesef farklı bir şekilde yorumlayanlar oldu. Sadece oyların yüzde 10’u sayıldı aradaki fark yarıdan aşağıya indi. Soruyorum size, birbirine yakın oy almış iki adam var, eğer iptal olduysa eğer yanlışlık yapıldıysa ikisine de aynı olması lazım değil mi? Çünkü aradaki oy binde bir buçuk. 850 bin oy sayıldı benim oylarımda artma var, onunkinde azalma var. Kim mağdur? 20 bin oydan 13 bin 729 oya düştü. Ne kadar sayıldı, 850 bin. Bu da toplam oy verenlerin yüzde 10’u demektir. Biz ısrarla dedik ki bu oylar yeniden sayılsın. Burada çok büyük hatalar büyük düzensizlikler, oy hırsızlığı var. Maalesef bu talebimiz kabul edilmedi. Cumhuriyet Halk Partisi buna itiraz etti ve Yüksek Seçim Kurulu bunu reddetti. Şunu adım gibi biliyorum o oyların hepsi sayılsaydı en az 60 bin farkla biz sandıktan birinci çıkacaktık."

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU