İYİ Partili Tatlıoğlu: Türkiye, Cumhur İttifakı ile şarampole yuvarlanmış bir otobüstür

Hükümetin ülkedeki ekonomik sorunlar için çözüm üretmediğini savunan Tatlıoğlu, "Cumhur ittifakından Türkiye’yi devralacaklar kaza yapmış bir otobüs devralacaklar" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki asgari ücret düzenlemesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

10 milyonun üzerinde işsizin olduğu ve işverenin ilave maliyet yüklenemeyeceği bir dönemde tekliflerinin ciddi bir ekonomik destek paketi olarak algılamak gerektiğini belirten Tatlıoğlu, "Pandemi sürecinde yeterli tedbirler alınmadığı sürece, Cumhur ittifakından Türkiye’yi devralacaklar kaza yapmış bir otobüs devralacaklar" dedi.

Tatlıoğlu açıklamasında şunları söyledi:

Asgari ücrette kendi finansal yeterliliği içinde bulunan bir paket önerimiz var. Bütüncül ve içinde finansal yeterliliği olan bir önerimiz var. Kovitle ilgili esnafa verilen destekte bir karmaşıklık var. Bize yansıyan esnaf temsilcilerinden bununla ilgili yeterlilik olmadığını, KOBİ’ler arasında ayrım olduğunu, bazı esnafın bunlardan yararlanamadığını, 3200 bin Kobi’nin aşağı yukarı 1 milyon 200 bininin geri dönemeyeceği endişesi var. Biz bütçe görüşmelerimizde gelin hep beraber bir orta vadeli plan yapalım, bir bütçe kuralım ve 29021 yarısında seçime gidelim kim gelirse buradan devam etsin. Cumhur ittifakından Türkiye’yi devralacaklar kaza yapmış bir otobüs devralacaklar. Buradaki hasarı minimize etmek lazım. 

Türkiye bugün ekonomik sorunlar içerisinde olduğunu ve bu konuya çözüm bulunması gerektiğini dile getiren Tatlıoğlu, "Siyasetin amacı ülkeyi güçlendirmektir. Başka siyasetçileri ve toplumun belli kesimlerini ötekileştirmek, düşmanlaştırmak değildir. Cumhurbaşkanı armasının ardından nefret söylemleriyle konuşup sonra birlik arayışı önemini yitirmiştir. Gelin Türkiye’nin sorunları konusunda hep beraber konuşalım. Türkiye cumhur ittifakı ile şarampole yuvarlanmış bir otobüstür. İçindeki gürültü yol almanın sesi değil, yuvarlanmışlığın paniğidir" ifadelerini kullandı.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU