Hamza Yerlikaya: Diplomasız olduğumu ispat edin siyaseti bırakırım

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi kararında, "Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” demişti

Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanmasının ardından bu kez de diploması tartışma konusu / Fotoğraf: AA 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AK Parti Milletvekili Hamza Yerlikaya’nın belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davada mahkeme karar verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyet gazetesindeki habere göre kararda, “Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” denildi.

Yerlikaya’nın “resmi evrakta sahtecilik” yaptığı ortaya konurken, mahkeme hükmü erteledi. Bu ertelemeyle Yerlikaya cezadan kurtulmuş oldu.

“Sahte diploma” iddiası konusunda sessizliğini bozan Hamza Yerlikaya, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un, “Doktoralı gençlerimiz bile işsizlikten evde otururken, lise diplomasının sahte olduğu mahkeme kararıyla tespit edilen sarayzade Hamza Yerlikaya devletten 4 maaş almaya devam ediyor...” ifadelerine sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Yerlikaya, “CHP’deki taciz ve tecavüz olaylarının üzerini kapatmak için her gün farklı bir yalana sarılarak iftira ve yalan kampanyası düzenliyorsunuz. Kaset kumpası mimarları!! Bu yazdıklarını ispat et edemezsen adisin, alcaksın, müfterisin, bilesin. Hodri meydan” dedi.

Yerlikaya, bir sonraki paylaşımında ise “Tasması kimin elinde olduğu belli olmayan Engin Özkoç ! Şimdi iyi dinle; eğer benim diplomasız olduğumu ve 4 maaş aldığımı ispat edersen ben herkesten özür dileyip siyaseti bırakıyorum. Aksi durumda sen ne yapacaksın? İspat edemezsen milletvekilliğinden istifa edecekmisin. Hodri meydan” ifadelerini paylaştı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU