Yusuf Kaplan: Türkiye, NATO’dan çıktığı gün parçalanır

“Türkiye NATO’dan çıksın, Rusya, Çin alternatifi var diyenler ya salaktır ya da asalak”

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Türkiye’nin Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nden (NATO) çıkması durumunda ülkenin fiilen işgal edileceğini söyledi. Kaplan, Türkiye’nin NATO’dan çıkması gerektiğini söyleyen, alternatif olarak da Çin ve Rusya’yı gösteren kişilere de “Salak ya da asalak” diyerek tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaplan, bugünkü köşe yazısında NATO-Türkiye ilişkileri hakkında şunları söyledi:

Düz mantık, aklın intiharıdır. Henüz tam bağımsız olmayan Türkiye’nin sorunları düz mantıkla çözülemez! Aksine hem sorunlar kangrene dönüşür hem de ülke tuzaklara karşı korunaksız hâle gelir. Böyle bir ülke tuzaklarla çökertilir. Osmanlı tam da bu tuzaklarla çökertildi.

Türkiye NATO’dan çıksın, Rusya, Çin alternatifi var diyenler ya salaktır ya da asalak! Lanet olsun NATO’suna da, ABD’sine de! Türkiye, NATO’dan çıktığı gün fiilen işgal edilir, parçalanır. Türkiye kendi ayakları üzerinde doğruluncaya dek tuzaklara karşı dikkatli olmalıdır.

"Tekmeyi vuracağımız gün gelecek"

“Basiret ve feraset lütfen” çağrısı yapan Kaplan, şunları ifad etti:

Türkiye, ülkenin has çocuklarının elinde değil hâlâ! Henüz bağımsız değil Türkiye! Batılıların epistemik köleleri ülkenin celladına âşık tasmalı çekirgeleri devşirilmiş acentalardan kurtuluncaya dek Türkiye adımlarını dikkatli atmak, tuzaklara karşı müteyakkız olmak zorundadır.

Bizim NATO’suna da, ABD’sine de tekmeyi vuracağımız gün gelecek! O gün bugün değil! Henüz değil! Bunun için önce bizim kendimize gelebilmemiz, ülkeyi tam bağımsızlığına kavuşturabilmemiz şart!

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU