Suudi Arabistan eski istihbarat başkanı Faysal'dan İsrail'e suçlama: Evleri istedikleri gibi yıkıyorlar, istediklerini öldürüyorlar

Suudi Prens, herhangi bir normalleşme anlaşmasının, Filistinlilerin kendi bağımsız devletlerini elde etmelerine yardımcı olması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: alarab.co.uk

Suudi Arabistan'ın eski İstihbarat Başkanı Prens Turki el-Faysal, Tel Aviv yönetimini sert bir şekilde eleştirerek, İsrail'in Batılı sömürgeci güç olduğunu belirtti.

Suudi Prens, Tel Aviv yönetimi için, "Evleri istedikleri gibi yıkıyorlar ve istediklerini öldürüyorlar" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD ve Birleşik Krallık'ta büyükelçilik görevlerinde bulunmuş bir isim olan Prens Turki el-Faysal, İsrail Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi'nin de video konferans yöntemiyle katıldığı Bahreyn'deki güvenlik zirvesinde Tel Aviv yönetimini sert şekilde eleştirdi.

"Filistinlilerin köylerini yakıp, yerle bir ettiler"

İsrail'in Suudi Arabistan'la dost olmak istediğini, ama yine de tüm İsrail hükümetlerinin Orta Doğu'daki son Batı kolonisi olduğunu söyleyen prens, şöyle devam etti:

"Balfour Deklarasyonu'ndan itibaren, İsrailli tarihçilerin de onayladığı üzere 1948'teki savaştan sonra Fİlistin halkınız orla tahliye ettiler. Filistinlilerin köylerini yakıp, yerle bir ettiler. 1967 savaşından sonra da bunu tekrarladılar. 1948 savaşından sonra orada kalanlar da aynı şekilde yerlerinden edildi. BM Güvenlik Konseyi'nin defalarca silah zoruyla toprak kazanımını reddeden kararlarına rağmen hiçbir İsrail hükümeti buna aldırış etmedi"

Suudi Prens, herhangi bir normalleşme anlaşmasının, Filistinlilerin kendi bağımsız devletlerini elde etmelerine yardımcı olması gerektiğini söyledi.

İsrail'i Batılı sömürgeci güç olarak tanımlayan Turki el-Faysal, Tel Aviv yönetiminin Filistinlileri en dayanaksız güvenlik suçlamaları altında toplama kamplarında hapsettiğini dile getirdi.

Prens Turki el-Faysal'ın ülkesinin yönetiminde herhangi bir resmi pozisyona sahip olmasa da özellikle Filistin konusundaki duruşunun Kral Selman ile çok yakın olduğu belirtiliyor.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU