Sosyal medya şirketlerine 30'ar milyon TL ceza kesildi

Temsilci bulundurma şartını tanınan sürede yerine getirmeyen Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram’a ikinci kez ceza verildi

Fotoğraf: AA

Türkiye’de resmi bir temsilci bulundurma şartını tanınan sürede yerine getirmeyen sosyal medya şirketlerine ikinci kez ceza kesildi.

Bloomberg'in üst düzey bir hükümet yetkilisine dayandırdığı habere göre, Türkiye’nin resmi bir temsilci bulundurma şartını tanınan sürede yerine getirmeyen Facebook, Twitter, YouTube, TikTok ve Instagram’a ikinci yaptırım olan 30’ar milyon TL’lik cezalar kesildi.

Bugüne kadar yalnızca Rusya’nın sosyal medya platformu VKontakte (VK) temsilci bildiriminde bulundu. Yeni cezalar için şirketlere bildirimler yapılmaya başlandı.

Söz konusu şirketlere aynı gerekçeyle geçen ay 10 milyon TL ceza kesilmişti.

Şirketlere uygulanacak diğer yaptırımlar neler?

Şirketler temsilci bildirmemeye devam ederse, gelecek ay Türkiye’deki vergi mükelleflerinin söz konusu şirketlere reklam vermesi yasaklanacak.

Reklam yasağının verildiği tarihten itibaren 3 ay içinde şartları yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcısının internet trafiği bant genişliği yüzde 90'a kadar daraltılacak.

Şirketler cezanın ardından 1 ay içinde, temsilci bildirir ve cezayı öderlerse cezalar 4’te 1 oranında düşecek.

 

Independent Türkçe, Bloomberg

DAHA FAZLA HABER OKU