Adalet Bakanlığı, adliyelere girişte HES kodu kullanılması şartı getirdi

Bakanlığın HES kodu şartı bugün itibarıyla uygulanmaya başladı

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanlığı tarafından, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında adliyelere girişte HES kodu kullanılması şartı getirildi. 

Bakanlık tarafından cumhuriyet başsavcılıklarına, bölge adliye mahkemesi cumhuriyet başsavcılıklarına ve bölge idare mahkemesi başkanlıklarına gönderilen yazıda adliyelere HES kodu ile giriş yapılması istendi.

Hed kodu uygulaması bugün itibariyle tüm adliyelerde kullanılmaya başlandı. Yeni uygulama kapsamında ek personel de görevlendirilecek. Böylece HES kodu olmayan vatandaşlara adliye girişinde HES kodu alınması konusunda yardımcı olunacak. 

Bakanlık ayrıca virüsle mücadele kapsamında Yeni Çalışma Esasları Kılavuzu’nda yer alan tedbirlerin de devam ettiğini ve il pandemi kurullarıyla sürekli koordinasyon halinde olunması gerektiğini duyurdu.

Bakanlığın daha önce aldığı tedbirler

Bakanlık daha önce, Adalet Hizmetlerinde Yeni Çalışma Esasları Kılavuzunu hazırlayarak tüm mahkemelere, başsavcılıklara ve icra müdürlüklerine göndermişti.

Kılavuz kapsamında, adliyelere maskesi olmayanların alınmaması, herhangi bir işlemi olduğunu ispat etmeyenlerin girişine izin verilmemesi, giriş kapılarında ateş ölçümü yapılarak, ateşi 38 dereceyi geçenlerin içeri alınmayıp sağlık kurumuna yönlendirilmesi sağlanmıştı.

Adliyedeki insan sirkülasyonunu kontrol altında tutmak için aynı anda 10 metrekareye bir kişi bulunacak şekilde giriş izni verilmesi, güvenlik personeli ve ön büro çalışanlarının tıbbi maske ve koruyucu gözlük kullanması, hakimler, savcılar, avukatlar ve personelin maske kullanması, ön büroların mümkün olduğu ölçüde dış mekanlarda konumlandırılması, mahkeme ve Cumhuriyet savcılığı kalemleri, ön bürolar ve icra dairelerinin cam veya şeffaf bölmelerle kapatılması ve bu alanların temizliklerinin her gün yapılması kararlaştırılmıştı.

 

Independent Türkçe,AA

DAHA FAZLA HABER OKU