Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: 20 köy ve 1 kasabayı daha işgalden kurtardık

Aliyev, “Azerbaycan-İran sınırının işgal altındaki kısımları tamamen kontrol altına alındı” açıklaması yaptı

Fotoğraf: AA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “20 köy ve 1 kasabanın Ermenistan'ın işgalinden kurtarıldığını, Azerbaycan-İran sınırının işgal altındaki kısımlarının tamamen kontrol altına alındığını” duyurdu.

Aliyev, Twitter hesabından, "Kahraman Azərbaycan ordusu Fuzuli ilinin Mollaveli, Yukarı Refidinli ve Aşağı Refidinli; Cebrail ilinin Sirik, Şıhlar, Mestelibeyli ve Derzili köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ Azerbaycan'dır" paylaşımında bulundu.

Aliyev, Zengilan ilinin Kollukışlak, Malatkeşin, Kend Zengilan, Genlik, Velikulubeyli, Karadere, Çöpedere, Tatar, Tiri, Emirhanlı, Karkulu, Bartaz, Dellekli köyleriyle Ağbend kasabasının da alındığını bildirdi.

Azerbaycan-İran sınırının işgal edilen kısımlarının tamamen kontrol altına alındığını belirten Aliyev, Azerbaycan ve İran halklarını kutladı. 

Azerbaycan’ın açıklamalarına göre; Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'den bu yana, 3 kent merkezi, 2 kasaba ve 112 köy alındı.

Ermenistan – Azerbaycan çatışması

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar 27 Eylül Pazar günü Dağlık Karabağ bölgesinde başlamıştı.

Ermenistan ve Azerbaycan daha sonra, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes" kararı almıştı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi ölmüş, 35 kişi yaralanmıştı.

15 Ekim'de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenen saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Bugün Gence'ye füzelerle bir saldırı daha düzenlemiş, 13 sivil yaşamını yitirmiş, 50'nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartılmıştı.

İki devlet de birbirlerini ateşkesi bozmakla suçlamıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU