Barlas: Sağlık Bakanı Koca sonunda koronavirüs dışında da hastalık olabileceğini hatırladı

“Koronavirüs vakalarındaki artışla birlikte havaların da serinlemeye başlaması, salgın endişesini artırıyor”

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dışında başka hastalıkları da hatırladığını söylediği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı eleştirdi.

Barlas, bugünkü köşe yazısında Kovid-19’un insanlara birçok gerçeği unutturduğunu söyledi ve şunları yazdı:

Sanki sağlığımızı tehdit eden tek hastalık bu virüsün yaydığı salgındı. Sağlık alanındaki bütün yatırımlar ve bu arada birbiri ardınca açılan şehir hastaneleri, sadece koronavirüse karşı yapılıyorlardı. Sonunda galiba hayırlı bir gelişme oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs dışında da hastalık olabileceğini hatırladı ve bizlere hatırlattı...

Yazısının devamında Koca’nın griple ilgili ifadelerini hatırlatan Barlas, şöyle yazdı:

Koronavirüs vakalarındaki artışla birlikte havaların da serinlemeye başlaması, salgın endişesini artırıyor. Ankara, salgının hızlı ilerlediği ve vakaların en fazla görüldüğü illerden biri. Alarm veren kentle ilgili uzmanlar dikkat çeken uyarılar yaptı, "Ekim, kasım aylarında herkes hastanelere koşacak" dedi. İstanbul'da da ciddi kıpırdanmalar başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Ağustos'ta yeni hasta sayısının artış eğiliminde olduğu illeri Ankara, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep ve Konya şeklinde sıralamış; 9 Ağustos'ta virüsle temaslı kişilerin pozitif vakaya dönüşme oranının mayıs ayına kıyasla Türkiye genelinde 1.3 kat arttığını ama Ankara genelindeyse bu artışın 1.6 katına ulaştığını açıklamıştı.

 

Sabah, Independent Türkçe

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU