Sözcü yazarı Zeyrek: Bakan Soylu'ya sordum; yakından takip ettiğini söyledi

Zeyrek, Atay’a saldırı olayı ile ilgili olarak Bakan Soylu ile görüştüğünü aktardı

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, kendisine TİP Milletvekili Barış Atay’a saldırıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun olayı yakından takip ettiğini aktardığını ifade etti.

Zeyrek, “Bakan Soylu'ya dün sordum. Yakından takip ettiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Atay, İstanbul Kadıköy’de bir grubun saldırısına uğramıştı.

Aktarılana göre beş kişilik bir grup, arkadaşıyla birlikte gittiği bir mekandan çıkan Barış Atay'a 'vatan haini' diyerek saldırmıştı.

Zeyrek: Soylu'nun bu iddiayı boşa çıkarmasının tek yolu var

Sözcü’deki “Güçlünün hukuku zorbalıkla kendini gösterir” başlıklı yazısında daha önce fiziki saldırıya uğrayan gazeteciler ve siyasetçiler olduğunu hatırlatan Zeyrek, “Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile sert bir polemik yaşayan TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, kuytu bir sokakta pusuya yatan barbar bir grubun hedefi oldu. Barış Atay, saldırıdan doğrudan Bakan Soylu'yu sorumlu tuttu. Olayın Soylu ile tartışmasından sonra yaşanması, Atay'ın böyle düşünmesi için yeterli. Eminim, birçok insan basit bir mantık yürüterek da bu bağlantıyı kurmuştur” dedi.

Soylu'nun bu iddiayı boşa çıkarmasının tek yolu olduğunu ifade eden Zeyrek şöyle devam etti:

Bir İçişleri Bakanı olarak bu saldırının peşini şahsen bırakmayıp, sorumluların yakalanıp adalete teslim edilmesini sağlamak.

“Soylu’ya sordum, takip ettiğini söyledi”

Bakan Soylu'ya olayla ilgili soru yönelttiğini ifade eden Zeyrek, Soylu’nun olayı yakından takip ettiğini aktardığını belirtti.

Zeyrek şunları kaydetti:

Güvenlik güçlerinden de bir zanlının yakalandığını, üç zanlının da kimliklerinin tespit edildiğini, Atay'a saldırmadan önce iletişim kurup özellikle buluştuklarını öğrendim. Bu bilgiler, uyuşturucu başta olmak üzere sabıkaları oldukça kabarık olan şahısların, Atay'ı planlı bir şekilde, belki de öldürme kastıyla hedef aldığını gösteriyor. Büyük ihtimalle “Bakanla tartışana saldırırsak başımıza bir şey gelmez, hatta sırtımız sıvazlanır” düşüncesiyle hareket etmişlerdir. Hal böyleyken, bir milletvekiline pervasızca saldıran bu şahıslar da Kılıçdaroğlu'na saldıranlar gibi karakoldan ya da adliyeden salıverilirlerse bu durum Atay'ın iddiasını haklı çıkarmakla kalmaz, suçluların “devlet nasıl olsa yanımda durur” kurgusunun doğru olduğunu kanıtlar. Vatandaşlarda ise “adalet” duygusu yerine “yargısız infaz” ve “cezasızlık” duygusunu besler.

“Fatura doğrudan Soylu’ya kesilir”

Kendisi istediği kadar aksini söylesin, fatura doğrudan Bakan Soylu'ya kesilir. Gazetelerin üçüncü sayfalarını dolduran vahşi cinayet, taciz, tecavüz haberlerini okuyup okuyup, “Biz ne zaman böyle şiddet perver bir millet olduk” diye soruyoruz ya hani… Cevabı açık: Kendilerini devlet yerine koyan, her daim durumdan vazife çıkaran, adalet terazisine çıktıklarında devletin o büyük gücünü her zaman yanlarında bulan suçluların, “yine yanıma kar kaldı” tarzı sırıtan bir suratla, ellerini kollarını sallayarak aramıza dönmeye başladığı günden bu yana. “Hukukun gücünün” yeniden hakim olduğu “güçlünün hukukundan” kurtulduğumuz güzel günler dileğiyle.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU