Temel Kotil, sorgulanan “Düzenli yaptırdığım Kovid-19 testleri” sözüne açıklık getirdi: Toplam 3 test yapıldı

Kovid-19’a yakalandığını duyuran TUSAS Genel Müdürü Temel Kotil, “Düzenli yaptırdığım Kovid-19 testleri” açıklaması sorulara neden olunca sözlerine açıklık getirdi

Temel Kotil, yaptırdığı testler sonucu Kovid-19 olduğunu duyurdu / Fotoğraf: AA

Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAS) Genel Müdürü Temel Kotil, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Kovid-19 olduğunu şu sözlerle duyurdu.

Değerli dostlarım, düzenli olarak yaptırdığımız Covid-19 testimin sonucu pozitif çıktı. Hamdolsun şu an genel sağlık durumum iyi olmakla birlikte karantinada gözlem altında olacağım. Dualarınız ile bu süreci atlatacağım inşallah. Allah'a emanet olun.

 

“Düzenli Kovid-19 yaptırdım” sözleri sorulara ve eleştirilere neden oldu

Kotil’in paylaşımı sonrasında "geçmiş olsun" diyenler olduğu gibi açıklamasında yer alan “Düzenli Kovid-19 testi yaptırdım” sözlerini sorgulayan ve eleştiren pek çok paylaşım yapıldı.

Doktor olduğunu belirten Caner Özkaplan (@canerozkaplan) adlı kişi paylaşımında şöyle dedi:

Çok geçmiş olsun. Ben her poliklinik günümde 70-80 hasta bakıyorum. Ama salgın süresince sadece 1 kere test yaptırabildim. @saglikbakanlığımız bize düzenli test yapmıyor. Maalesef kıymetimizi daha iyi anlıyoruz. O kadar yapılan testlerin nerelerde yapıldığı anlaşılıyor...

 

Yine Anadolu Hastanesi’nde genel cerrah olarak çalıştığını kaydeden Op.Dr.Feridun Baysal da (@feridunbaysal) şöyle dedi:

Bir hekim olarak gerçekten çok merak ettim düzenli olarak covid-19 testini nerede ve nasıl yaptırabiliyorsunuz? Bize gelen hastalarla temas eden hasta yakınlarını ve ailelerini de göndermek için soruyorum.

 

Bazı paylaşımlarda da 'sıradan insanların test yaptırmakta zorlanırken belli konumda olan insanlara ayrıcalık mı gösterildiği' soruldu.

Kotil’den yeni açıklama: Toplam üç kez test yapıldı

Kotil’den ilk paylaşımından 10 saat sonra yaptığı yeni paylaşımda eleştirilere değinmeden düzenli test açıklamasını açıklığa kavuşturmaya çalışan yeni ifadelere yer verdi.

Kotil bu açıklamasında şöyle dedi:

Değerli dostlar, sizden çok sayıda destek mesajı aldım. Allah razı olsun. Durumum iyi. Bugüne kadar gerek seyahatlerin getirdiği zorunluluklar, gerekse doktorların talebi üzerine toplam 3 kez test yapıldı. Sağlık çalışanlarımıza da buradan teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU