Yusuf Kaplan: İnsan türünün geleceği tehlikede, buna Müslümanlar “dur” diyebilir

Müslüman aile, sadece edep, hayâ, karşılıklı muhabbet, karşılıklı hürmet, karşılıklı iffet, karşılıklı vefa, cefa ilkelerini işletsin... Ailede şiddet, cinayet olmaz"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, insanlığın geleceğinin tehlikede olduğu görüşünü dile getirirken “İnsan türünü yok olmaktan aile kurtarabilir... Müslüman aile!” dedi.

Kaplan, bugünkü köşe yazısında “dünyada ailenin en güçlü olduğu toplum olarak bizim toplumumuzun insanlığı yok olmaktan kurtarabileceğini” söyledi:

İnsan, yapay zekâ ve genetik mühendisliğindeki gelişmelerle posthuman, transhuman bir sürece sürükleniyor... Varlığı tehlikede türümüzün! Robotlaşmış, mekanik, ruhsuz bir varlığa evrilmek üzere... Burada da güçlü olanın yaşama hakkı ilkesi işliyor gibi... İnsan türünü yok olmaktan aile kurtarabilir... Müslüman aile!

İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yazdığı yazıları dolayısıyla kadın düşmanı ilan edildiğini söyleyen Kaplan, “Benden kadın düşmanı çıkmaz. Boşuna uğraşmayın” dedi ve şunları yazdı:

Kadınların çok köklü, devâsâ sorunları var. Kendilerini ifade etme, dertlerini dile getirme, çözüm bulma konusunda birlikte teorik ve pratik olarak az şey yapmadık. Müslüman aile, sadece edep, hayâ, karşılıklı muhabbet, karşılıklı hürmet, karşılıklı iffet, karşılıklı vefa, cefa ilkelerini işletsin, hem ailede şiddet, cinayet filan olmaz hem de erkek kadın düşmanlığı, husumeti yer bulamaz, insan olarak insanca bir hayat-dünya kurulması yolculuğunda muazzam mesafeler kat ederiz. Eğer insan türünün geleceğini düşünüyorsak Müslüman aile kavramı üzerinde kafa yormak zorundayız. Vesselâm.

 

Independent Türkçe, Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU