İmamoğlu ve Yıldırım seçimden sonra ilk kez karşı karşıya geldi

Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım, Turgut Özal'ın kabri başında karşılaşıp tokalaştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anma programında karşılaşarak tokalaştı. 

Basın mensuplarının Binali Yıldırım’la karşılaşmasıyla ilgili sorulan soruya yanıt veren İmamoğlu, "Yürüdüğünü görünce arabadan indim, merhaba demek ihtiyacı hissettim. Biraz daha duraklasa kucaklardım. Çünkü milletin kucaklaşmaya ihtiyacı var. Devlet törenine davet almadım. Alsaydım, gelirdim. Zaman dilimini öğrenmeye çalıştım ve geldim dua ettim. Nereye davet alırsam oraya da giderim. Sayın Yıldırım olacakmış, Sayın Cumhurbaşkanı olacakmış hiç umursamam. Herkesin göreve gelişini, seçilişini saygıyla karşılarım. Onlar kucaklamasa ben kucaklarım. Kucaklamada iyiyim yani, kimse kaçamaz kucaklayışımdan" dedi. 

İmamoğlu, Maltepe'deki sayım süreciyle ilgili olarak da "Bildiğim kadarıyla Maltepe'de birleştirme tutanakları tutuldu. Sürecin yasal işleyişi belli. Şimdi İstanbul birleştirme tutanağı netleşecek. Tutanak tutulduğu andan itibaren biz görevimizi aldık demektir. Yasa böyle" dedi. 

 

Independent Türkçe - İHA 

DAHA FAZLA HABER OKU