Beyrut patlamasını saniye saniye gösteren ağır çekim görüntüler ortaya çıktı

Agoston Nemeth adlı terapist, yangın sırasında olan biteni anlamak için terası çıktığını ve telefonu kayıt için orada bırakıp içeri geçtiğini söyledi

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 4 Ağustos’ta en az 220 kişinin hayatını kaybetmesi ve yaklaşık 7 bin kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan şiddetli patlamaya dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

New York Post gazetesinin paylaştığı ağır çekim videoda, yangının ardından göğe yükselen dumanlar ve tonlarca amonyum nitratın infilak etmesiyle gelen büyük patlama sonrası çevredeki binaların hasar görmesi saniye saniye kayıtlara geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüntüyü çeken Agoston Nemeth, News Flare’e verdiği röportajda “Patlamanın etkisiyle sıçradım mı yoksa şok dalgaları mı beni itti bilmiyorum. Kendimi yerde buldum. Parçalanmış camlar ve çığlık atan insanlar olduğunu fark ettim. Etrafıma bakındım ve bu büyük turuncu rengi bulutu tepemde gördüm” dedi.

Patlama bölgesinden yaklaşık 800 metre uzakta bulunan 42 yaşındaki terapist, o gün çıtırtı gibi gelen sesleri duyduğu sırada bir seansta olduğunu ve neler olup bittiğini öğrenmek için 13. kattaki terasa çıktığını söyledi.

Limandaki binadan dalga dalga kabaran bir duman yükseldiğini görünce telefonunu kayıt için terasa bıraktığını ifade eden Nemeth daha sonra da içeri geçtiğini belirtti.

Nemeth’in ayrılmasının ardından kayda devam eden telefonda gökyüzünü saran mantar bulutunun çevredeki yapıları nasıl savurduğu da gözler önüne serilmiş oldu.

Beyrut patlaması sırasında omzundan yaralanan Nemeth, “Dumanların gittikçe büyüdüğünü fark ettim, kocaman alevler çıkıyordu ve bir anda ‘bum’ diye patladı. İçinde bulunduğum binanın çöküp çökmeyeceğini o an bilmiyordum” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU