Milli Gazete yazarından Soylu-Metiner tartışmasına yorum: Gönüllülüğe dayanan bir adım atılmadı

“Yandaşlar tam anlamıyla bir çıkmaz sokaktalar ve çıkmaz sokaktan kolay kolay kurtulacak gibi değiller”

Fotoğraflar: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Partili Mehmet Metiner arasında yaşanan sert tartışmanın “tatlıya bağlanması”nda gönüllülük esasının olmadığını, “çok yükseklerden direktifler geldiğini” yazdı.

İki isim arasında canlı yayında başlayan tartışma, sosyal medyadan devam etmişti. Tartışmanın çıkış noktası, Metiner’in İçişleri Bakanlığı’nda FETÖ’cülerin görevlendirildiğini iddia etmesi olmuştu. Soylu, Metiner’i yalan söylemekle itham etmiş, “Biz fitne ateşini söndürmeye çalışırken siz harlamaya çalışıyorsunuz” yanıtını almıştı.

Zeki Ceyhan bugünkü köşe yazısında en son olarak Metiner’in “Yanlış anlaşılma karşılıklı olarak giderildi. Helalleştik” ifadelerini değerlendirdi.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında isim vermeden Metiner için şuları yazdı:

Ekranlarda milyonların gözü önünde cereyan eden kavganın taraflarından biri söz konusu anlaşmazlığın giderildiği mesajını vermek için yırtınırken ötekisinden hiç ses çıkmıyor. Bırakın birlikte açıklama yapmalarını, ağzından yapılan açıklamayı doğrulayan tek laf duyulmuyor. Taraflardan biri yaşanan anlaşmazlığı tatlıya bağlamak için çırpınıp dururken öteki tarafın sergilediği sessizlik manidar değil mi?

Manidar elbette!  “Aleni” kavganın “saklı gizli” bir barış ile örtbas edilmesi zaten mümkün değil! Taraflardan birinin iddia ettiği gibi ikili arasında bir barış sağlanmış ve helalleşme gerçekleşmişse bu sadece birinin beyanı ile değil, iki tarafın müşterek açıklaması ile yapılmalıdır. Kavgayı nasıl ekranlarda “aleni” olarak yapmışlarsa barışı da yine aynı şekilde yapıp bir arada “biz abi-kardeşiz” demeleri elbette çok daha şık bir tavır olur.

“Bize ulaşan bilgilerde ‘abi kardeşlik’ konusunda gönüllülüğe dayanan bir adım atılmadığına dikkat çekiliyor” diyen Ceyhan, şunları yazdı:

Bu direktifler doğrultusunda da böyle bir olayın yaşanmasına vesile olan tarafın ortada bir şey olmadığına(!) milleti inandırmak için çırpınıp durduğu iddia ediliyor. Anlayacağınız, yandaşlar tam anlamıyla bir çıkmaz sokaktalar ve çıkmaz sokaktan kolay kolay kurtulacak gibi değiller.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU