Metropoll Araştırma: İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye AK Parti seçmeninin yüzde 25'i destek veriyor

Sözleşmeden çekilme konusunda en net tavrı İYİ Parti seçmeni koyuyor. İYİ Parti seçmenlerinin yalnızca yüzde 3,5'u çekilmeye onay veriyor

Görsel: Pixabay

Metropoll Araştırma'nın Genel Müdürü Özer Sencar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme tartışmasına yönelik araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Araştırma sonucuna göre, AK Parti İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme konusunda seçmeninden sadece yüzde 25 oranında destek görüyor.

Türkiye genelinde çekilmeye destek yüzde 17

Kadınlara yönelik şiddeti engelleme amacıyla Türkiye'nin öncülüğünde hazırlanan İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme tartışmasına yönelik araştırma yapan Metropoll'ün yayınladığı oranlara göre, halkın yüzde 17'si çekilme kararını destekliyor. Yüzde 63,6 ise karara karşı. Fikrim yok diyenlerin oranı ise yüzde 19,4.

AK Parti seçmeni de çekilmeye karşı

AK Parti seçmeninin yüzde 25,7'si sözleşmeden çekilmeyi onaylıyor. Yüzde 49,7'si ise atılan adıma karşı olduğunu belirtiyor. Fikrim yok diyenlerin oranı yüzde 24,6.

CHP'de çekilmeye destek yüzde 7,6

CHP seçmeninin yüzde 7,6'sı İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmeye 'evet' derken, yüzde 83,2'lik çoğunluk çekilmeye karşı. Fikrim yok diyenler ise yüzde 9,2 oranında.

En net tavır İYİ Parti seçmeninden

Araştırma sonucuna göre, sözleşmeden çekilme konusunda en net tavrı İYİ Parti seçmeni ortaya koyuyor. İYİ Parti seçmenlerinin yalnızca yüzde 3,5'u çekilmeye onay veriyor. Yüzde 85,2 ise İstanbul Sözleşmesi'nde kalınmasında yana. Yüzde 11,3'lük bir kitle ise fikrim yok diyor.

Muhalefetteki en büyük destek HDP seçmeninden

HDP seçmeni arasında 'Türkiye sözleşmeden çekilmeli' diyenlerin oranı yüzde 18,2. Çekilmeye karşı olanlar ise yüzde 67,2 ile çoğunlukta. Fikri olmayanların oranı da yüzde 14,6.

MHP seçmeninin kafası karışık

İstanbul Sözleşmesi'nde kalınmasından yana tavır alan Devlet Bahçeli'nin partisi MHP seçmeninde ise net bir fikir hakim değil. Sözleşmeden çekilmeye destek yüzde 27,3 olurken, sözleşmede kalınmalı diyenlerin oranı yüzde 39,1. Fikri olmayanlar da yüzde 33,6'lık bir oranda.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU