J.J. Abrams ırkçılıkla mücadele eden organizasyonlara rekor bağışta bulunacak

Ünlü yönetmenin vakfı 10 milyon dolarlık bağışı kurumlara aktaracak

Floyd'un ölümüyle başlayan protesto göstereleri bir haftadır devam ediyor (AP)

J.J. Abrams’ın yapım şirketi Bad Robot Productions ve Katie McGrath & J.J. Abrams Aile Vakfı, ırkçılıkla mücadele eden organizasyonlara 10 milyon dolarlık (yaklaşık 67 milyon TL) bağışta bulunacak.

Bad Robot’un Instagram sayfasında yapılan açıklamada çeşitli kuruluşlara 5 yıl içinde 10 milyon dolar aktarılacağı kaydedildi.

“Yeter artık” diye başlayan açıklamada, polis şiddeti ve beyazlara yönelik imtiyazların durdurulması çağrısı yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deadline’da yer alan habere göre bağışın her yıl 2 milyon dolar (yaklaşık 13 milyon TL) olacak şekilde yapılacağı belirtildi.

George Floyd’un trajik ölümüyle ABD genelinde bir haftadır devam eden protesto gösterilerine eğlence sektörünün farklı kesimlerinden destek mesajları geliyor.

Son olarak Marvel ve Star Wars resmi Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımda, “Irkçılığa karşıyız. Birlik olmayı destekliyoruz.Siyahi mesai arkadaşlarımızın, hikaye anlatıcılarımızın, yaratıcılarımızın ve tüm siyahi toplumun yanındayız. Birlik olmalı ve sesimizi çıkarmalıyız” ifadelerini kullanmıştı.

Beyonce, Lady Gaga ve Rihanna gibi dünyaca ünlü şarkıcılar George Floyd’un öldürülmesinden sorumlu polislere karşı harekete geçilmesi çağrısında bulunmuştu.

Bazı oyuncularsa gösterilere bizzat katılım sağladı. Aktör John Cusack yakın zaman önce Chicago’daki gösteriler sırasında polisin saldırısına uğradığına dair bir video yayımladı.

Öte yandan müzik endüstrisi de gösterilere kayıtsız kalmadı ve Black Out Tuesday protestosuyla bir günlük sessizliğe bürünerek tüm faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

 

Independent Türkçe, Deadline

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU